Projekat "Živi zdravo" i ove školske godine u vršačkim vrtićima

Projekat "Živi zdravo" i ove školske godine u vršačkim vrtićima

Autor :  okt 20, 2018

Sportski savez grada Vršca počeo je realizaciju projekta ,,Živi zdravo” u predškolskim ustanovama grada Vršca.

Grad Vršac u saradnji sa Sportskim savezom i u ovoj školskoj godini organizuje besplatnu školicu sporta za sve predškolce u trajanju od 9 meseci.

Ovaj projekat će objediniti treninge, merenja i edukaciju 350 dece predškolskog uzrasta sa ciljem rešavanja deformiteta kičme, gojaznosti i poboljšanja motoričkih sposobnosti. Treninzi i edukativni programi u sklopu sportske školice ,,Živi zdravo“ obavljaće se u ustanovama u kojima deca već pohađaju predškolski program. Rukovodioci ovog programa biće profesori sporta i fizičkog vaspitanja.

Cilj  projekta je da uz stručni rad animira decu i upozna ih sa sportskim aktivnostima, načinom sportskog života i postulatima zdrave ishrane. Jedan od primarnih ciljeva jeste razvoj motoričkih sposobnosti, pored učenja dece sportskom duhu i pristupanju fer- pleju. Pokrajinski zavod sa sport i medicinu sporta, pohvalio je ovaj projekat i najavio dalju saradnju sa Vršcem i u ovoj sezoni.

Podsećamo da je u toku ove godine već uspešno realizovan prvi projekat sportskih školica u trajanju od četiri meseca. Projekat je ocenjen sa najvišom ocenom i dobio pohvalu za unapređenje psiho-fizičkog razvoja dece predškolskog uzrasta.


Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Error: No articles to display

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Jun 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30