Ambasador Sjedinjenih američkih država Kajl Skat posetio Vršac

Ambasador Sjedinjenih američkih država Kajl Skat posetio Vršac

Autor :  okt 16, 2018

Gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović sa saradnicima, ugostila je u svom kabinetu ambasadora Sjedinjenih američkih država u Srbiji, Njegovu Ekselenciju Kajl Skata, i predstavnike Ambasade SAD u Beogradu.

Poseta ambasadora bila je prilika da gradonačelnica Mitrović, na sastanku koji je održan u Gradskoj kući, upozna visoku delegaciju ambasade Sjedinjenih američkih država u Srbiji, sa gradom, privrednim resursima, mogućnostima za dalja ulaganja, planovima za ekonomsko osnaživanje i poboljšanje socio-ekononske situacije. 

poseta vrsackajlsad oktobar2018gkvs2098

- Mi smo predstavili sve ono što Vršac ima da ponudi, i gostima ali i  budućim investitorima. Jedna od tema bila je i nova industrijska zona Sever. Takođe , ambasadora smo upoznali sa karakreristikama naše sredine koja se pre svega ogleda u multietičnosti i multikulturalnosti, kao i sa sistemom obrazovanja koji u Vršcu karakteriše i dvojezična nastava. Bilo je govora i o mladima, kao i brojnim drugim temama koje su interesu grada Vršca i njegovih građena, rekla je gradonačelica Vršca Drgana Mitrović.

 posetaskatvsoktobar2018vs2018

- Ja donosim poruku prijateljstva. Ovo je moj drugi boravak u Vršcu. Prvi put sam bio ovde kao gost, turista, a ovo je moja prva zvanična poseta. Zadovoljstvo je što imam priliku da upoznam grad i da razgovaram sa predstavnicima Gradske uprave. Razgovori su bili veoma značajni i važni,. Mi smo s naše strane predstavili i programe Sjedinjenih američkih država koji se godinama unazad uspešno realizuju u Srbiji, a koji imaju za cilj poboljšanje brojnih segmenata u svakodnevnom životu svih građana,  a tiču se infrastrukture, opremanja bolnica i mnogih drugih značajnih investicija, rekao je ambasador Kajl Skat.

Ambasador Skat, kako je najavljeno, tokom dana će posetiti Šah klub "Bora Kostić, i otvoriće izložbu slika  „Ko je Malvina Hofman“ u Galerijani. Izložba čiji je autor Vladimir Čeh organizuje se uz podršku Ministarstva kulture Srbije i ambasade SAD.

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Maj 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31