Uklonjene divlje deponije u Ritiševu i Jablanci

Uklonjene divlje deponije u Ritiševu i Jablanci

Autor :  sep 25, 2018

Grad Vršac i JKP "Drugi oktobar" nastavljaju  aktivnosti na uklanjanju divljih deponija, koje se nalaze na rubovima vršačkih sela, pa su tako prethodnih dana uklonjene i očišćene još  tri divlje deponije.

U Ritiševu je očišćena deponija koja se nalazila na zemljištu namenjenom za pašnjak, a sa deponije se širio neprijatan miris zbog kojeg su se meštani Ritiševa često žalili, dok su količine otpada bile toliko velike da su sprečavale zemljoradnike da prodju mehanizacijom do svojih njiva.

U Jablanci su uklonjene dve divlje deponije od kojih je jedna takodje bila na pašnjaku, a druga skoro u samom centru sela na veoma nepristupačnom terenu ali zahvaljujući velikoj upornosti zaposlenih u JKP „Drugi Oktobar" i njihovoj veštini upravljanja radnim mašinama, sav otpad sa ove deponije je uklonjen. Prikupljeni otpad prebačen je na gradsku deponiju.

Grad Vršac i JKP „Drugi oktobar" ovom prilikom još jednom apeluju na sve stanovnike seoskih naselja, da kabasti komunalni otpad odvoze na gradsku deponiju, a svoj kućni otpad prikupe i otpreme ga u terminima predvidjenim za odvoženje na gradsku deponiju jer je to jedini način da u budućnosti sprečimo ponovno nastajanje divljih deponija i sačuvamo životnu sredinu.

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Error: No articles to display

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Jun 2020 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30