Brnabić u Vršcu: Podrška mladim preduzetnicima, vinogradarstvo i vinarstvo su važni za državu

Brnabić u Vršcu: Podrška mladim preduzetnicima, vinogradarstvo i vinarstvo su važni za državu

Autor :  sep 16, 2018

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić posetila je danas Vršac, i tom prilikom prisustvovala svečanosti povodom zatvaranja tradicionalne privredno turističke manifestacije "Dani berbe grožđa".

Ispred Gradske kuće, premijerku Brnabić dočekala je gradonačelnica Dragana Mitrović, sa saradnicima, nakon čega je premijerka imala priliku da obiđe vinsku ulicu sa promotivnim štandovima domaćih vina lokalnih proizvođača, kao i izložbu grožđa, voća i vina u holu Gradske kuće.

- Oduševljena sam što sam imala priliku da tokom posete Vršcu, upoznam mlade vinare. Država će i nadalje ulagati ulagati u mlade i omogućiti im da u olakšanim uslovima započnu svoj biznis.Od 1. oktobra imaćemo i imati poseban program podsticaja za mlade preduzetnike, koji su završili srednje stručne škole, fakultete ili su više od šest meseci na evidenciji NSZ. Proogram se odnosi na započinjanje sopstenpog posla , a oni će biti oslobođeni plaćanja poreza i doprinosa tokom prve godine poslovanja, rekla je između ostalog premijerka Ana Brnabić.

anaggrote 2018 vino iylozda 2018876 

Osim obilaska grada i razgovora sa građanima, predsednica Vlade imala je i sastanak sa gradonačelnicom Mitrović i predstavnicima Gradske uprave.

- Poseta premijerke Brnabić gradu Vršcu , potvrda je da naš Grad ima podršku države na putu svog daljeg razvoja. Sastanak je bio prilika da razgovaramo o projektima koji su u toku, a tiču se našeg grada i svih njegovih građana, kao i da razgovaramo o planovima za naredni period. Razgovarali smo kako da unapredimo proizvođače, ali i o privredi, i o budžetu, istakla je gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović.

U ovom trenutku se mnogo ulaže u južni Banat. Zajedno sa Pokrajinskom vladom i lokalnim samoupravama, istakla je premijerka.

- Dajemo subvencije za zasade, laboratorijsku analizu, opremu, a  Vlada radi na setu novih podsticaja koji se mogu očekivati od 1. oktobra. Dva važna projekta su opšta bolnica i poljoprivredna škola, ali ćemo nastaviti da ulažemo i u ono što je najvažnije za Vršac, a to je vinogradarstvo", rekla je premijerka i dodala da ju je posebno obradovalo to što ima sve više mladih profesionalnih vinara.dajemo subvencije za zasade, laboratorijsku analizu, opremu, rekla je Brnabić.

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Error: No articles to display

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Januar 2021 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31