Komunikacija u socijalnoj zaštiti - tema stručnog skupa održanog u Vršcu

Komunikacija u socijalnoj zaštiti - tema stručnog skupa održanog u Vršcu

Autor :  sep 14, 2018

Grad Vršac i vršački Gerontološkom centar bili su domaćini stručnog skupa supervizora pod nazivom  „Emocionalna pismenost i emocionalno pismena komunikacija u socijalnoj zaštiti".

Skup, na temu unapređenje stručnog rada zaposlenih u centrima za socijalni rad sa područja južnog i srednjeg Banata, održan je uz podršku Komore socijalne zaštite, a predavači su bili savetnici Pokrajinskog zavoda za socijalnu zaštitu.

- Veoma je značajno da se zaposleni u Centrima za socijalni rad fokusiraju na stav i emocije u odnosu sa korisnicima, kao i da pokažu da razumeju probleme korisnika. To ne znači da će odnos graditi u skladu sa emocijama, već na objektivnosti i razumevanju, istaknuto je na skupu.

ffrrrskup gerontlll2019876rt

- Kroz ovakve edukacije zaposleni u centrima za socijani rad ne samo što stiču nova znanja, oni dobijaju i određene poene koji su potrebni za obnavljanje licence. Pravilnik o licenciranju je određuje standarde potrebne da bi stručni radnici mogli da obavljaju svoj posao, kaže članica član Gradskog veća Vršca, Tatjana Nikolić.

Podaci pokazuju da se broj korisnika usluga centara u Srbiji kontinuirano povećava, kao i da je broj stručnjaka nedovoljan. A takva je situacija i u Vršcu.

Jedan od gorućih i najsloženijih poslova na kojima se sve učestalije radi je nasilje, a u ceo proces posla, kroz međusobnu saradnju, uključeni su policija i tužilaštvo.

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Maj 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31