U Vršcu uspešno završena obuka budućih eksperata za komasaciju

U Vršcu uspešno završena obuka budućih eksperata za komasaciju

Autor :  sep 06, 2018

Grad Vršac je u saradnji sa Nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju (GIZ), poslednjih nekoliko meseci, uspešno  organizovao brojne radionice, odnosno obuku o unapređenju  procene zemljišta u postupku komasacije.

Obukama su prisustvovali čalanovi komisija za komasaciju sa teritorije ovog dela  Banata, kao i sami učesnici komasacije. Osim teorijske obuke, organizovana je i obuku na terenu koja se takođe tiče unapređenje procene zemljišta u postupku komasacije, sa akcentom na zaštitu životne sredine .

Poslednja u nizu obuka održana je ove sedmice.

Obuke su organizovane zbog novina koje se uvode izradom i usvajanjem Plana zajedničkih i javnih objekata (PZJO) sa procenom uticaja na životnu sredinu (PUŽS) u predstojećim projektima komasacije zemljišta. 

Učesnici obuke, upoznali su se sa administrativnim postupkom komasacije zemljišta, posebno sa ulogom koju moraju ispuniti odbori učesnika i ulogom komisije za komasaciju, kao i gradskih i opštinskih uprava u upravnom postupku. Učesnicima je omogućeno da ispune svoju specifičnu ulogu u projektu komasacije.

Oni su upoznati sa složenošću postupka planiranja kao takvog i osetljivog u pogledu relevantnosti novina koje su uvedene u konkretne projekte komasacije u Srbiji. Oni bi trebalo da budu u stanju da na vreme ispitaju relevantne informacije od izvršnih institucija i samih aktera kao i da prepoznaju moguće slabosti u procesu i kako na adekvatan način tretirati predstojeće probleme.

Da podsetimo, reč je o projektu koji finansira Evropska Unija, Nemačko savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i Ministarstvo poljoprivrede. Projekat realizuje Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ) u saradnji sa Upravom za poljoprivredno zemljište.

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Error: No articles to display

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Jul 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31