Grad Vršac planira izradu novog projekta tehničkog regulisanja saobraćaja i katastra saobraćajne signalizacije

Grad Vršac planira izradu novog projekta tehničkog regulisanja saobraćaja i katastra saobraćajne signalizacije

Autor :  sep 05, 2018

Grad Vršac je 2017. godine izradio Strategiju bezbednosti saobraćaja sa akcionim planom, kojim su predviđene brojne aktivnosti i projekti, a jedan od najvažnijih je  "Projekat tehničkog regulisanja saobraćaja u Vršcu".

Kako je za portal eVršac, objašnjava predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja Miloš Vasić, saobraćaj u Vršcu, u najvećem broju ulica, regulisan je  na osnovu Projekta tehničkog regulisanja saobraćaja iz 1985.godine. 

- S obzirom na činjenicu, da je od 1985. godine, grad Vršac znatno proširen, i da je dobio brojne nove saobraćajnice uključujući i bulevare, planiramo izradu novog projekta  tehničkog regulisanja saobraćaja u Vršcu. Takođe očekujemo i realizaciju projekta tehničkog regulisanja prolaza državnih puteva kroz naseljena mesta, koji je dobio odobrenje nadležnog ministarstva, kaže za portal eVršac , Miloš Vasić.

Na teritoriji Grada Vršca postoji 79 kilometara državnih i 115 kilometara opštinskih puteva. 

- Dužina ulica u samom gradu je 109, a u preostala 22 naseljena mesta 151 kilometar, pa grad održava ukupno oko 380 km putne mreže. To praktično znači da se u Vršcu  tokom jedne kalendarske godine obeleži oko 4,5 hiljada kvadratnih metara horizontalne signalizacije, i oko 60 km uzdužnih linija. Oznake na kolovozu u zonama škola obeležavaju se dva puta godišnje, i za ove namene grad izdvaja 5 miliona dinara, kaže za portal eVršac predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja Miloš Vasić.

Izrada novog projekta tehničkog regulisanja saobraćaja, nije jedini projekat koji je u planu da se izradi.

Naime, u cilju sveobuhvatnog regulisanja bezbednosti saobraćaja, intenzivno se razmišlja i o izradi "Katastra saobraćajne signalizacije".

- "Katastar saobraćajne signalizacije" omogućiće uvid u podatke o tome šta na teritoriji grada i sela postoji od saobraćajne signalizacije, i šta je sve potrebno još uraditi u cilju njenog poboljšanja. Treba istaći, da grad Vršac godišnje postavi oko 150 novih stubova i zameni oko 500 tabli saobraćajnih znakova. Takođe od 100 do 150 stubova i oko 200 tabli svake godine se popravi. ii za te poslove Grad izdvoji 3 miliona dinara. U ovom trenutku u gradu postoji 13 semaforizovanih raskrsnica i dva pešačka semafora, za čije održavanje se godišnje izdvaja oko million dinara, kaže za portal eVršac predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja Miloš Vasić.

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Maj 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31