Poginuo Vuk Dragović vlasnik firme Wing doo
Odštampajte ovu stranicu

Poginuo Vuk Dragović vlasnik firme Wing doo

Autor :  avg 24, 2018
Vuk Dragović, direktor kompanije za proizvodnju vazduhoplovnih struktura iz Beograda i Vršca Wing doo poginuo je 18. avgusta u saobraćajnoj nesreći u Hrvatskoj. Sahrana Vuka Dragovića biće na Novom groblju u Beogradu, u subotu 25. avgusta. Opelo počinje u 11 časova.
 
Prema izveštavanju portala Glas Istre, Dragović je sam vozio svoj automobil kada je u 07:40 časova ujutru, kako su izjavili učesnici nesreće, iz za sada neutvrđenih razloga prešao u traku suprotnog smera i udario prvo u jedan kamion zatim automobil.
 
Vuk Dragović bio je mašinski inženjer vazduhoplovnog usmerenja koji je preuzeo upravljanje Wingom, najvećom kompanijom u Srbiji kada je proizvodnja vazduhoplovnih struktura u pitanju, od svog oca Tomislava Dragovića vazduhoplovnog inženjera koji je između ostalog projektovao i prvu jugoslovensku kompozitnu jedrilicu Vuk-T koju je nazvao upravo po svom sinu Vuku.
 
Nakon smrti oca Tomislava 2012. godine Vuk preuzima vođenje kompanijom koja je osim projektovanja, razvoja i proizvodnje vazduhoplovnih struktura projektovala i proizvodila lopatice vetrogeneratora. Kompanija je 2006. godine u Vršcu otvorila sopstveni proizvodni pogon sa kojim su većim kapacitetom ušli na tržište ultra-lakih vazduhoplova. Proizvode veće delove kompozitnih struktura za više proizvođača ovog tipa letelica, od žirokoptera do klasičnih aviona. Prema obimu i raznovrstnosti proizvodnje i palete proizvoda Wing je najveća privatna vazduhoplovna fabrika u Srbiji.
 
Vuk Dragović je za sobom ostavio suprugu i dvomesečnog sina.
Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"