Vrščani na prijemu kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića

Vrščani na prijemu kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića

Autor :  jul 23, 2018

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je, u petak 20. jula povodom Svetskog dana šaha, u zgradi Predsedništva primio i ugostio mlade šahiste (u kategorijama U-8 i U-10: uzrasta do osam i deset godina) iz svih krajeva Srbije. Predstavnici Vršca bili su trojica najuspešnijih polaznika šahovske škole Šahovskog kluba "Bora Kostić" braća Aleksa i Stefan Vladislav iz Vršca i Milan Daljević iz Gudurice.

Delegaciju je predvodio član Gradskog veća zadužen za područje sporta i omladine i višestruki prvak države Srbije šahovski velemajstor gospodin Boban Bogosavljević.

Obraćajući se prisutnima, predsednik je istakao da i sam voli da igra šah i da uživa u njemu.

Podsetio je da je veliki američki šampion i svetski prvak Robert Bobi Fišer rekao da je šah život, ukazujući da kroz jednu partiju šaha možete videti sve o jednom čoveku – kakav je karakter, mogućnosti, marljivost, sposobnosti koje ima i kako kroz teške situacije prolazi, koliko je trpeljiv i izdržljiv.

- Šah vas uči pre svega da budete džentlmeni i dame, da budete vitezovi, da poštujete protivnika, da pobeđujete ali i da pristojno gubite. Ima svoje jasne okvire i u njemu ne postoji mogućnost da sudija spreči takmičara da odigra svoj potez. Nema ravnopravnije i lepše igre od šaha. Osnova viteštva je da pustite drugoga da igra. Kada naučite šah, naučili ste najvažniju životnu lekciju, naglasio je predsednik  Aleksandar Vučić.

Nakon obraćanja, predsednik je u prijatnom raspoloženju svih prisutnih, odigrao simultanku sa mladim šahistima, a posetioci su kasnije imali priliku da vide predsednikovu kolekciju neobičnih šahovskih garnitura koje je tokom godina dobijao od svojih kolega iz svih krajeva sveta.

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Error: No articles to display

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Jun 2020 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30