Prvih 20 vetrogeneratora "Košave" kod Vršca proizvodiće električnu energiju za 45 hiljada domaćinstava

Prvih 20 vetrogeneratora "Košave" kod Vršca proizvodiće električnu energiju za 45 hiljada domaćinstava

Autor :  jul 18, 2018

Kompanija Fintel Energija "Košava" u blizini Vršca, uspešno sprovodi radove na izgradnji prve faze "Košave"- trećeg vetroparka, koji predstavlja jednu od najvećih investicija do sada u oblasti obnovljivih izvora energije u Srbiji.

Pored prva dva vetroparka "Kula", u blizini Kule i vetroparka "La Piccolina" u blizini Vršca, koje je kompanija otvorila, radovi na izgradnji trećeg vetroparka se odvijaju po planu.

Trenutno se privode kraju radovi na izgradnji dva dalekovoda kao i trafostanice i priključno-razvodnog postrojenja, a uporedno se rade temelji za postavljanje vetroturbina.

Vrednost do sada izvedenih radova premašuje 20 miliona evra.

- Kompanija Fintel Energija je posvećena daljim investicijama i ulaganjima u obnovljive izvore energije u Srbiji u nameri da se potencijal koji ova zemlja ima što više iskoristi. Uz stručnost i iskustvo lokalnih firmi i domaćih radnika koje angažujemo, zadovoljan sam kako radovi napreduju i očekujem da radove obavimo u predviđenom roku, izjavio je Tiziano Giovannetti, izvršni direktor kompanije Fintel Energija.

Prva faza vetroparka "Košava" u blizini Vršca, sastojaće se od 20 vetrogeneratora, ukupne instalisane snage 69 MW i proizvodiće električnu energiju dovoljno da zadovolji potrebe  45 hiljada domaćinstava.

Fintel Energija će u izgradnju ovih 20 vetrogeneratora uložiti 120 miliona evra, a završetak će radova se očekuje u toku 2019. godine.

U ovoj fazi investicije angažovano je preko 100 ljudi.

Pored povećanja ukupnog energetskog kapaciteta u Banatu, Vojvodini i Podunavlju, kompanija Fintel Energija ima u planu dodatne investicije u vetroenergiju u Srbiji i regionu.

Realizacijom ovog i drugih projekata koji se nalaze u razvoju, kompanija Fintel Energija će dodatno učvrstiti lidersku poziciju u proizvodnji zelene energije.

kosava vrsac jul pf vetro

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Error: No articles to display

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Januar 2021 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31