Akcija "Humanitarna kafa" okupila brojne Vrščane

Akcija "Humanitarna kafa" okupila brojne Vrščane

Autor :  jun 13, 2018

Velika akcija "Humanitarna kafa" koja je po drugi put organizovana u Vršcu, okupila je brojne Vrščane koji su i 14 vršačkih ugostiteljskih objekata imali priliku da pomognu  deci oboleloj od raka.

Da podsetimo, "Humanitarna kafa" je projekat udruženja "Dobro delo" gde se kompletan iznos od popijenih kafa određenog dana usmerava nekoj od ugroženih ciljnih grupa. 

Poslednja tri puta usmerili smo novac NURDOR-u (Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka). Ovog puta prodato je vise od 1000 kafa što govori da je projekat svaki put sve uspešniji (prošla humanitarna kafa završila se sa prodatih 750 kafa), ali moramo da naglasimo da nam posebno zadovoljstvo pruža to što su se samoinicijalno prikljčila pravna lica koja nisu iz svere ugostiteljstva, kao i povećani broj fizičkih lica, koji su zajedno svojim donacijama doprineli da ukupna prikupljena cifra ovog puta bude 200.000 dinara. Na taj način smo svi zajedno oborili record od 15.februara kada je u istoimenoj akciji prikupljeno 133.500 dinara, kažu organizatori.

Takođe, cilj projekta je inkluzija što većeg dela društva u doprinosu akciji, a samim tim i povećanje svesti o činjenju dobrih dela.

- Želimo da se zahvalimo JKP "Drugi Oktobar" koji su se priključili ne samo sa svoja dva ugostiteljska objekta, nego su u petak za vreme održavanja akcije sav novac od prodatih parking karti donirali takođe NURDOR-u i time pružili veliku podršku i uvećali celu akciju. istovremeno se zahvaljujemo svima koji su učestvovali i doprineli da se ova, sada već tradicionalna, humanitarna akcija koja je postala brend Vršca održi sa puno pozitivne energije i u dobrom duhu. Po primeru koji naš grad daje već duže vreme cilj je organizovanje istoimene akcije i u drugim gradovima širom Srbije i na taj način promovisati i našu opštinu kroz jedan prelep primer koji se pokazao kao vrlo efikasan, kažu organizatori.

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Error: No articles to display

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Avgust 2020 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31