Brojni Vrščani i gosti grada Prvi maj proveli na Vršačkom bregu

Brojni Vrščani i gosti grada Prvi maj proveli na Vršačkom bregu

Autor :  maj 02, 2018

Brojni Vrščani i gosti našeg grada, po tradiciji, odlučili su da Prvi maj provedu na Vršačkom bregu.

Grad Vršac i Turistička organizacija Vršac i ove godine su obezbedili autobuski prevoz.

- Na prvomajski uranak krenulo je mnogo građana, spremnih da praznik provedu uživajući u prirodnim lepotama Vršačkih planina. Grad Vršac je obezbedio prevoz i to četiri polaska kao i povratka. Bio je to pravi pogodak, jer je opštinski autobus u pravcu brega za sve polaske bio pun. Vrščane je poslužilo lepo vreme, a za posete su bili otvoreni Turističko informativni centar " Vršačke planine" kao i Vršački zamak. Klub Izazov i Crveni Krst takođe su spremno dočekali veliki broj ljubitelja prirode, kažu u Turističkoj  organizaciji Vršac.

Neke od najposećenijih lokacija, kao i obično bili su Planinarski Dom i Dom Crvenog Krsta, gde su deca i mladi uživali u sportskim igrama i osveženju.

- Ovom prilikom želimo da se zahvalimo JKP "Drugi oktobar" koji su dan nakon uranka sredili sva  izletišta, ističu u Turističkoj organizaciji Vršac.

Prvomajskim turistima je, osim Vršačkog brega, na raspolaganju bilo i izletište ribolovačkog društva ABC kod Straže na kanalu Dunav Tisa Dunav.

Da podsetimo, Prvi maj u Srbiji obeležen je prvi put još davne 1893.godine.

Vremenom se ovaj praznik razvio i običaj je da se tog dana u zoru izlazi na prvomajski uranak u prirodu. Vrščani to najradije čine odlaskom na breg iako ne više baš tako rano u zoru.

Naslovna foto: TO Vršac (iIlustracija)

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Error: No articles to display

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Novembar 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30