Prolećna akcija čišćenja i uređenja Vršačkog brega zakazana za petak

Prolećna akcija čišćenja i uređenja Vršačkog brega zakazana za petak

Autor :  apr 25, 2018

Grad Vršac u saradnji sa JKP "Drugi oktobar" u petak 27. aprila, organizuje veliku prolećnu akciju  čišćenja i uređenja Vršačkog brega.

Kako nam je rečeno, u planu je da se akcija sprovede počev od "Helvecije“ pa sve do Planinarskog doma.

- Akcija podrzumeva košenje trave, sakupljanje otpad (koji su nesavesni prolaznici nepravilno odložili pored puta), zamenu oštećenog mobilijara oštećene vertikalne signalizacije na putu. Takođe, kako je najavljeno biće urađena i sanitarna seča drveća duž pešačkih staza i puta, kaže član Gradskog veća Miloš Vasić.

Urediće se sledeće površine:

- Sve staze za šetače

. Pokupiće se otpad duž  stepeništa sve do „Crkvice“

. Plato oko Crkve „Svetog  Teodora“ Plato oko „Crkvice“

. Plato sa amfiteatrom „kod Slaviše“

. Površina neposredno oko Vršačke kulePlato oko Info-kuće

. Plato oko Crvenog krsta

. Plato oko Šumareve kuće

. Plato oko Planinarskog doma

- Cilj akcije je očuvanje prirodne i turističke vrednosti i lepote Vršačkog brega.Učešće na ovoj već tradicionalnoj akciji prijavilo je preko  400 učesnika. Svoje učešće najavili su učenici svih srednjih škola, OŠ „Paja Jovanović“, a ove godine svoje učešće je prijavilo i 50 učenika  srednje farmaceutske škole „ Ana Aslan“  iz Temišvara. Takođe su svoju prijavu za učešće  u ovoj ekološkoj akciji najavili i mnogi predstavnici udruženja građana. Skup svih učesnika je u 9,30 časova na platou „kod  Slaviše“. STUP Vršac će pomoći da se svi učesnici prevezu  do mesta  sakupljanja, a po završetku akcije će sve učesnike vratiti do centra grada. Kao i prošlih godina Grad Vršac će se potruditi da bude dobar domaćin svim učesnicima, kaže član Gradskog veća Miloš Vasić.

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Error: No articles to display

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Jun 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30