DRAŠKOVIĆ SA ŠAPIĆEM: Politička zloupotreba dece u prazničnoj atmosferi?

DRAŠKOVIĆ SA ŠAPIĆEM: Politička zloupotreba dece u prazničnoj atmosferi?

Autor :  Aleksandar Čupić dec 23, 2017

Predsednik kompanije "Swisslion" Rodoljub Drašković, koji ne krije sponzorstva političkim protivnicima SNS, i najnoviji kandidat za gradonačelnika Beograda Aleksandar Šapić, danas su u Hali sportova delili "besplatne" paketiće deci sa Novog Beograda, što se u jeku kampanje mora okarakterisati kao zloupotreba dece u predizborne svrhe.

Drašković, poznat po "zaobilaženju" zakona i konstantnoj podršci propalim "demokratama", paketićima "Swisslion" direktno je podržao Šapića, poznatog po brojnim zloupotrebama službene dužnosti u opštini Novi Beograd, koji je baš danas, smišljeno, najavio kandidaturu za prvog čoveka srpske prestonice.

Njihovi zajednički "paketići" deo su mizernog pokušaja političke korupcije roditelja, do kojih pokušavaju da dođu preko dece. Obaveza društva je da deca budu zaštićena kako bi rasla i razvijala se na pravi način, a obaveza medija je da javnosti ukažu na ovakve nemoralne pokušaje političke promocije i dokazane zloupotrebe.

Otvoreno je pitanje da li je Drašković, pre par meseci, namerno, bez građevinskih dozvola, započeo gradnju kapitalnog objekta u Vršcu, kako bi isprovocirao javni sukob sa aktuelnom lokalnom vlašću, za koju zna da neće dozvoliti da se išta radi mimo zakona, što mu je pre početka gradnje i rečeno. 

Podrška Šapiću dokaz je namere otvorenog zameranja i smišljenog medijskog prikazivanja vlasti kao "neprijatelja investitorima". Očigledno, bio je to samo uvod u nastavak Draškovićeve podrške propalim demokratskim projektima. 

Drugo, možda i najvažnije pitanje, ne za javnost nego za tužioce i pravosudne organe: Hoćete li nam najzad reći da li su i kako, ovi koje Drašković podržava, politički ili na druge načine uticali na činjenicu da je stekao enormno lično bogatstvo, dok su ostali građani Srbije živeli ispod proseka? 

Odgovor bi možda bio ključ razrešenja misterije o postanku tajkuna u vreme pljačkaške privatizacije tokom vladavine Demokratske stranke i njihovih satelita.

Foto: Ilustracija

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Maj 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31