Grad Vršac dobio poklon-kupone za nabavku 26 školskih torbi od Pokrajinske vlade

Grad Vršac dobio poklon-kupone za nabavku 26 školskih torbi od Pokrajinske vlade

Autor :  okt 11, 2017

Vršac je jedan od gradova Vojvodine, kome su u Pokrajinskoj vladi uručeni poklon-kuponi namenjeni kupovini školskih torbi za prvake. Svečanom uručenju ove donacije u Novom Sadu, u ime grada Vršca, prisustvovala je članica Gradskog veća za zdravstvo i socijalnu zaštitu Tatjana Nikolić.

Grad Vršac ukupno je dobio kupone za 26 školskih torbi, za 15 dečaka i 11 devojčica.

Poklon-kuponi dodeljeni su za đake prvake u naseljenim mestima opštine Vršac, i to OŠ "Branko Radičević" u Ritiševu, OŠ "Koriolan Doban" u Kuštilju i OŠ "Olga Petrov Radišić" u Straži. 

Pokrajina je dodelila poklon-kupone predstavnicima 30 opština i gradova u AP Vojvodini za 3.000 školskih torbi, u vrednosti preko deset miliona dinara.

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine-nacionalne zajednice Mihalj Njilaš je rekao da je današnji dan nastavak obrazovne politike pokrajinske administracije kako bi manje razvijene opštine bile u fokusu, kao i da se uključi što više opština u kojima se obrazovanje odvija i na jezicima nacionalnih manjina.

- Ovo je jedan mali ali značajan poklon Pokrajinske vlade našim prvacima, i naše čvrsto opredeljenje ka unapređenju u sprovođenju prosvetne politike, poručio je Njilaš.
 

Pokrajinski sekretar visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević i istakao da ovo predstavlja rezultat timskog rada nadležnih sekretarijata rukovodeći se principom pravednosti.

- Verujem da smo, rukovodeći se tim principom, zaista ostvarili cilj, jer smo krenuli od najnerazvijenijih opština, iz četvrte kategorije, kao i opština u kojima je karakterističan multietnički sastav", i dodao da samo interakcijom lokalne vlasti i nadležnih pokrajinskih institucija se može graditi uspešan obrazovni sistem na dobrobit naše dece.

Milošević je istakao da je Pokrajinska vlada izdvojila sredstva i za obnavljanje škola u Vojvodini i podsetio da je u avgustu dodelila školske rančeve za 1.217 đaka od prvog do osmog razreda, koji pohađaju specijalne škole na teritoriji AP Vojvodine.

Svečanosti je prisustvavala i načelnica Južnobanatskog upravnog okruga Danijela Lončar.

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Maj 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31