Duki Gvozdić nije više trener KK Vršac Swisslion
Odštampajte ovu stranicu

Duki Gvozdić nije više trener KK Vršac Swisslion

Autor :  nov 17, 2015

Dušan Duki Gvozdić nije više trener KK Vršac Swisslion. Iskusni strateg podneo je ostavku posle pet poraza, koje su Vrščani doživeli u prvih osam kola Košarkaške lige Srbije. Uprava kluba mu se zahvalila na dosadašnjoj izuzetnoj saradnji i poželela mu puno uspeha u daljoj karijeri.

- Želim da saopštim javnosti da od danas neću biti trener KK Vršac Swisslion. Razlozi su brojni, vrlo složeni, što zahteva široka razlaganja, a to u ovoj izjavi nije moguće. Rezultati koji su postignuti samo su deo tog obrazloženja i ne mogu se definisati da su u okvirima očekivanih kriterijuma - i mojih i klupskih. Zahvalio bih se Upravnom odboru kluba, direktoru, saradnicima i svima koji su me podržavali, na maksimalnoj korektnosti prema mom radu i zalaganju. Svojim odlaskom ostavljam prostor nekom drugom treneru da pokuša da klubu da neki novi doprinos, koji klub svojom reputacijom svakako zaslužuje, rekao je Dušan Gvozdić.

Gvozdić je ekipu Vršca Swisslion preuzeo na polusezoni 2014/15, kada je od 16 utakmica upisao 13 pobeda. Sa ekipom je osvojio Kup Srbije, odveo ih do polufinala Kupa Radivoja Koraća, a samo jedan koš ih je delio od plasmana u Superligu. To je bila najuspešnija sezona od kako je klub promenio ime.

Ova sezona, međutim, nije krenula željenim tokom. Od osam utakmica, koliko je do sada odigrano, Vrščani su upisali pet poraza i nalaze se u donjem delu tabele.

KK Vršac Swisslion u subotu od 18 časova u Centru Millennium dočekuje pančevački Tamiš, a do tada bi Uprava kluba trebalo da imenuje novog trenera.

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"