SNS u Pavlišu organizovao istorijsku utakmicu veterana

SNS u Pavlišu organizovao istorijsku utakmicu veterana

Autor :  nov 09, 2015

Savet za sport vršačkog SNS, uz podršku koordinatora stranke za južni Banat, danas je u Pavlišu organizovao humanitarnu utakmicu koja će se dugo pamtiti. Pred skoro hiljadu gledalaca, veterani "Crvene Zvezde" iz Beograda pobedili su veterane "Crvene Zvezde" iz Pavliša 3:1. Rezultat je bio u drugom planu.

Veterane beogradske "Crvene zvezde", bivšeg evropskog i svetskog šampiona, predvodio je Vladimir Petrović Pižon, četvrta "Zvezdina" zvezda. Uz njega, nastupili su Babić, Mitrović, Borovnica, Grujić, Z. Nikolić, B. Nikolić, Petrović, Đurovski, Koroman, Škorić, Sinđić, Radulović, Bursać, Turkalj, Stevović i Čula, a Šestić ih je bodrio iz Publike. Crveno - bele boje Pavliša branili su Mitov, Vukić, Todić, Salapura, Bućkoš, Kirkov, Živić, Omorac, Trnjanac, Božić, Janković, Drndarski, Ilikić, Ćulibrk i Brkljač.

Poverenik SNS u Vršcu, Aleksandar Đorđević, naglasio je da je utakmica posvećenja vršačkom Udruženju paraplegičara i kvadriplegičara "Parakvad VŠ" i našoj sugrađanki Jasni Krsmanović.

- Jasna od rođenja boluje od cerebralne paralize. Uprkos svim poteškoćama i preprekama, student je četvrte godine Filološkog fakulteta u Novom Sadu. Svi na ovoj istorijskoj utakmici mogli su SMS porukom na 4755 da pomognu obnovu Jasninog doma, koji je nastradao prošle godine prilikom poplava. Pozivam sve koji su u mogućnosti da se SMS porukom priključe ovoj akciji, rekao je Đorđević za portal evrsac.rs.

DSC04047

Početni udarac na meču izveo je Nenad Pavić, član udruženja "Parakvad VŠ" koji boluje od cerebralne paralize i retko napušta svoj dom. Nenad je strastveni navijač Crvene Zvezde. Rutinski je Pižonu dodao loptu, a potom su mu Pižon i Đorđević uručili dres Crvene Zvezde sa potpisima svih igrača.

Đorđević je rekao i da će vršački SNS i u narednom periodu, uz podršku koordinatora stranke za južni Banat, organizovati humanitarne akcije.

Sudije na meču bili su Zoran Nikolić iz Banatskog Karlovca i Bojan i Jovan Subić iz Vršca. Golove su postigli: Božić za C. Zvezdu iz Pavliša, a Koroman, Grujić i Mitrović za C. zvezdu iz Beograda.

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Error: No articles to display