Veterani "Crvene Zvezde" igraće za pomoć "Parakvad VŠ"

Veterani "Crvene Zvezde" igraće za pomoć "Parakvad VŠ"

Autor :  nov 09, 2015

Savet za sport SNS u Vršcu, saopštio je da će na humanitarnu fudbalsku utakmicu u Pavlišu doći istinske zvezde beogradske "Crvene Zvezde", Pižon, Đurovski, Šestić, Borovnica, Jovin, Aćimović, Šekularac, Rajevac, Nikolić, Ostojić...

Poverenik SNS Vršac Aleksandar Đorđević podseća da se humanitarna fudbalska utakmica, između veterana beogradske i pavliške "Crvene Zvezde", igra od 15 časova.

- Meč posvećujemo Udruženju paraplegičara i kvadriplegičara "Parakvad VŠ". Svi učesnici i gledaoci moći će putem SMS poruke da pomognu obnovu kuće naše sugrađanke Jasne Krsmanović. I početni udarac izvešće jedan od članova "Parakvada" i strastveni navijač Crvene Zvezde. Ovaj humanitarni događaj pratiće i SOS kanal, rekao je Đorđević.

Predsednik Udruženja paraplegičara i kvadriplegičara "Parakvad VŠ" Dragan Vitorović kaže da će početni udarac izvesti Nenad Pavić, koji boluje od cerebralne paralize i retko napušta svoj dom.

- Pavić sport prati putem medija, a ovaj događaj nije mogao da propusti. Ostvariće mu se snovi. Pozivam i sve one koji neće moći da prisustvuju humanitarnoj utakmici, da pošalju SMS na broj 4755 i pomognu obnovu kuće Jasne Krsmanović. Jasna od rođenja boluje od cerebralne paralize. Uprkos svim poteškoćama i preprekama, student je četvrte godine Filološkog fakulteta u Novom Sadu. Od prošlogodišnjih poplava kuća joj je studentski dom, kaže Vitorović.

Udruženje Parakvad VŠ je dobrovoljno, nevladino, nestranačko i nedobitno, osnovano na neodređeno vreme. Okuplja osobe sa invaliditetom sa teritorije Republike Srbije. Osnovano je radi ostvarivanja ciljeva u oblasti medicinske i socijalne rehabilitacije osoba sa invaliditetom.

Osnovni cilj udruženja je medicinska i socijalna rehabilitacija osoba sa invaliditetom, stvaranjem uslova za poboljšanje života kroz unapređivanje zdravstvene, socijalne i pravne zaštite, obrazovnog, edukativnog i kulturnog rada, organizovanja aktivnosti na kvalitetnoj psihofizičkoj sposobnosti članstva i rad na unapređenju kvaliteta osoba sa invalidetetom i drugih aktivnosti koje doprinose boljem položaju ove kategorije u društvenoj zajednici i uključenosti u svim tokovima društvenog života.

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Error: No articles to display