Prijavite se za 7. "Trku uz stepenice" na Vršačkom bregu

Prijavite se za 7. "Trku uz stepenice" na Vršačkom bregu

Autor :  maj 10, 2019

Tradicionalna atletska manifestacija, "Trka uz stepenice"  zakazana je za nedelju 26. maj.

Prijave zainteresovanih za učešće moguće su do 23. maja na email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Organizator je Vršački atletski klub 1926 (VAK 1926) uz svesrdnu podršku Grada, Sportskog saveza Vršac i brojnih sponzora.

Reč je o jednoj od najpopularnijih i najzahtevnijih trka u Srbiji - koja je od nedavno uvrštena u zvanični kalendar takmičenja Atletskog saveza Srbije.

Staza je dužine oko 750 m, visinska razlika je oko 107m, uz konstantan uspon od oko 18% sa ukupno 430 stepenika.

Prvi deo staze je uspon bez stepenika (oko 200 m, od starta do kraja ulice Mate Matejića), zatim se nastavlјa stepenicima pored Vile Breg (167 stepenika), pa oštrim usponom bez stepenica (oko 50 m) nakon čega u završnom delu trke staza ide preko stepeništa do Crkve Svetog križa (263 stepenika), a cilјni pravac je oko 20 m od poslednjeg stepenika.

Start ženske trke je u 10:30, a start muške trke je u 10.45. časova iznad gornjeg parkinga Centra Milenijum (ulica Omladinski trg, 50 metara od raskrsnice sa ulicom Sultane Cijuk).

Dalje će se takmičari kretati ulicom Omladinski trg do raskrsnice ulica Omladinski trg –Milana Tepića – Lička -Topovski put - Mate Matejića, zatim ulicom Mate Matejića do početka stepeništa, pa dalje stepeništem pored Vile Breg, preko raskrsnice ulica Topovski put - Goranska i gornjeg stepeništa sve do Crkve Svetog Križa gde se nalazi cilј trke.

U 11.00 časova je start Šetnje zadovoljstva koja nije takmičarskog karaktera i na kojoj mogu da učestvuju svi zainteresovani bez obzira na uzrast.

 
 
Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Error: No articles to display