Vršačke manifestacije "Trka uz stepenice" i "Beli kros" uvrštene u zvanični kalendar takmičenja Atletskog saveza Srbije

Vršačke manifestacije "Trka uz stepenice" i "Beli kros" uvrštene u zvanični kalendar takmičenja Atletskog saveza Srbije

Autor :  apr 06, 2019

Dve velike vršačke atletske manifestacije, u organizaciji Vršačkog atletskog kluba 1926 (VAK 1926) uvrštene su u zvanični jedinstveni kalendar takmičenja Atletskog saveza Srbije. Reč je o Vršačkoj trci uz stepenice i Vršačkom belom krosu.

Ovo je prvi put u istoriji grada, da dve značajne sportske manifestacije , koje godinama unazad uspešno organizuje VAK 1926 budu i zvanično u kalendaru atletskih takmičenja. To je takođe i potvrda da se u Vršačkom atletskom klubu veoma ozbiljno radi na afirmaciji atletike. 

- Organizacije svih naših manifestacija su uz podršku grada Vršca, brojne sponzore i predan rad svih učesnika u radu kluba, podignute viši nivo. Vršačka trka uz stepenice - kao jedna od najzahtevnijih trka u Srbiji - postala je poznata i van granica naše zemlje, a Beli kros iz godine u godine na stazama Gradskog parka, okuplja sve veći broj učesnika,  i to uglavnom najmlađih.  Ovom prilikom u ime VAK 1926 i u svoje lično ime, želim da se zahvalim svima koji su svih ovih godina bili uz nas. Zahvaljujemo se gradu Vršcu i Spotrtskom savezu,  na podršci koju nam pružaju, kao i medijima koji neumorno prate naš rad. Najveću zahvalnost dugujemo i upućujemo našim takmičarima i najmađim članovima kluba i njihovim roditeljima, istakao je za portal eVršac, predsednik VAK 1926 Nenad Habibović.

habibovievrsac2019kalndarnenadev

Da podsetimo, osim  "Trke uz stepenice" i "Belog krosa"  Vršački atletski klub 1926 organizator je "Grožđebalskih uličnih trka" koje se svake godine u "Danima berbe grožđa" organizuju u centru grada u Dvorskoj ulici.

Poslednjih godina VAK 1926, posebnu pažnju poklanja radu sa decom uzrasta od 5 do 11 godina -  koja su u školi atletike raspoređena u dve uzrasne grupe.  Atletska školica  - namenjena je deci od 5 do 8 godina, dok u Pionirskoj školi atletike - vežbaju deca od 9 do 11 godina.

U prethodne četiri godine, od kako se vodi klubska evidencija takmičenja i plasmana, takmičari Vršačkog atletskog kluba 1926 osvojili su 202 medalje (74 zlatne, 68 srebrnih i 60 bronzanih). Od tog broja na prvenstvima Srbije i Vojvodine osvojeno je 26 medalja (12 zlatnih, 8 srebrnih i 6 bronzanih),. Takođe klub se s ponosom može pohvaliti i rezultatima svojih veterana, koji takođe beleže odlične rezultate na maratonima i polumaratonima u Srbiji i zemljama regiona.

vak1926april2v2019EVVS

 

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Error: No articles to display