Vršački atletski klub 1926 učesnik prvog skupa organizatora atletskih takmičenja izvan stadiona

Vršački atletski klub 1926 učesnik prvog skupa organizatora atletskih takmičenja izvan stadiona

Autor :  apr 05, 2019

Vršački atletski klub 1926 (VAK 1926)  jedan je od klubova učesnika skupa organizatora atletskih takmičenja koja se organizuju izvan stadiona.

Vršački VAK 1926 učestvovao je na skupu kao organizator Trke uz stepenice, a skupu, koji je održan u Jagodini, u organizaciji Atletskog saveza Srbije i Jagodinskog sportskog saveza, prisustvovao je predsednik VAK 1926, Nenad Habibović.

Ovo je bio prvi skup organizatora atletskih takmičenja izvan stadiona, koji je okupio oko 40 organizacija. 

Da podsetimo, Vršački atletski klub 1926 (VAK 1926) organizator je jedne od najpopularnijih i najzahtevnijih trka u Srbiji - Vršačku "Trkr uz stepenice".

Staza je dužine oko 750 m, visinska razlika je oko 107m, uz konstantan uspon od oko 18% sa ukupno 430 stepenika.

Prvi deo staze je uspon bez stepenika (oko 200 m, od starta do kraja ulice Mate Matejića), zatim se nastavlјa stepenicima pored Vile Breg (167 stepenika), pa oštrim usponom bez stepenica (oko 50 m) nakon čega u završnom delu trke staza ide preko stepeništa do Crkve Svetog križa (263 stepenika), a cilјni pravac je oko 20 m od poslednjeg stepenika. 

"Trka uz stepenice" iz godine u godinu je sve masovnija, a osim učesnika iz Srbija, na njoj učestvuju i brojni takmičari iz susednih zemalja.

Ovogodišnja Trka uz stepenice zakazana je za nedelјu 26. maj.

Više o učešću VAK 1926 na prvom, istorijskom skupu organizatora atletskih takmičenja izvan stadiona možete pročitati OVDE

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Error: No articles to display