Vršački "Beli kros" okupio više od 290 takmičara
Odštampajte ovu stranicu

Vršački "Beli kros" okupio više od 290 takmičara

Autor :  feb 18, 2019

Više od 290 takmičara je ove godine odmerilo svoje trkačke sposobnosti na Belom krosu koji je održan u vršačkom Gradskom parku. 


Organizator "Belog krosa" je Vršački atletski klub 1926 (VAK 1926) u saradnji sa Sportskim savezom Vršac, i uz podršku grada Vršca. To je prva (kalendarski gledano) u nizu atletskih manifestacija, koju Vršački atletski klub 1926 tradicionalno organizuje u cilju afirmacije sporta, promocije atletike i Grada Vršca.

- Dosadašnje iskustvo nam govori da smo u velikoj meri uspeli u svojim ciljevima. Primećujemo sve veći broj najmlađih takmičara, što uzrokuje i povećan broj članova kako našeg kluba, tako i sportskih klubova na teritoriji Grada Vršca. Vršački beli kros već tradicionalno posećuju i prijateljski klubovi iz Pančeva, Smedereva, Surčina, a ove godine i Zrenjanina, sa kojima smo uspostavili odlične odnose, a nadamo se i budućoj saradnji i ko zna možda organizaciji zajedničke atletske lige, što bi za nas bio veliki uspeh, kaže predsednik VAK 1926 Nenad Habibović.

Ovogodišnji po redu 8. Vršački beli kros podržao je Grad Vršac, Sportski savez grada Vršca, Swisslion, prodavnica Jadranka, pekara Hermes i Crveni krst Grada Vršca. 

- Pored velikog broja Vrščkih sportista i rekreativaca, na ovogodišnjem Vršačkom belom krosu uz takmičare VAK 1926 učešće su uzeli i Atletski klub Smederevo, AK Surčin, AK Dinamo Pančevo, AK Panoniju Pančevo, AK Proleter Zrenjanin i AK Atinu iz Vršca, kao i Mačevalački klub Karika iz Vršca, Školica sporta Više od igre iz Vršca. Takođe ove godine na Vršački beli kros organizovano su došle i dve OŠ i to OŠ Mladost iz Vršca i OŠ Moša Pijade iz Gudurice. U istoriji Vršačkog belog krosa nikad nije bilo ovoliko prijavljenih takmičara, dostigli smo cifru od 291 prijavljeni do petka 15. februara 2019. godine,  tako da je ovogodišnj Vršački beli kros najmasovniji, što je uzrokovalo i angažovanje većeg broja volontera Vršačkog atletskog kluba 1926, kojima nemojte zameriti ukoliko bude bilo sitnih propusta,  kaže Habibović.

Prisutnim takmičarima i brojnim sugrađanima obratili su se zamenik gradonačelnice, Dejan Santrač , sekretar Crvenog krsta Grada Vršca Cvetanović Suzana i predsednik VAK 1926 Habibović Nenad.

Fotografije sa ovogodišnjeg 8. Belog krosa možete pogledati: klikom OVDE.

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"