Darko Kostić je novi trener KK "Vršac"

Darko Kostić je novi trener KK "Vršac"

Autor :  Branislav Bane Josimov jan 04, 2019

Posle utakmice 14. kola ABA 2 lige protiv Dinamika Vrščani su se rastali sa trenerom Brankom Maksimovićem i ekspresno angažovali novog šefa stručnog štaba.

Kormilo je preuzeo Darko Kostić kome će dolazak u Vršac biti najveći trenerski izazov u dosadašnjoj karijeri.

Kostić je kao igrač bio internacionalac u Grčkoj, Nemačkoj, Belgiji, i Slovačkoj, u Srbiji je nastupao za Smederevo i beogradski Radnički.

Kao trener počeo je u stručnom štabu OKK Beograda kao pomoćnik Vladi Đuroviću, a od 2016. do 2018. Klonfere je predvodio samostalno.Jednu polusezonu bio je i prvi trener bugarskog Akademika iz Plovdiva. 

- Nezahvalno je za svakog trenera da ekipu preuzme na polusezoni. Igrače Vršca poznajem, mislim da imaju kvalitet za bolju poziciju na tabeli od ove koje trenutno zauzimaju u ABA 2 ligi i KLS. Uloge u timu moraju biti jasne i ekipa mora mnogo bolje defanzivno da izgleda. Mislim da koliko god da si dobar u napadu ako u proseku primaš 90 poena teško možeš da pobediš. Pojedini igrači sigurno mogu više, ne pokazuju trenutno igre na nivou kvaliteta koji poseduju i moram što pre da utvrdim razlog zašto je to tako. Moramo da popravimo hemiju u ekipi, da igrači više igraju jedan za drugog i da im bude potpuno jasno šta očekujem od njih, zaključio je Kostić.

Košarkaški klub Vršac zahvaljuje se dosadašnjem treneru Branku Maksimoviću na izuzetno korektnoj saradnji, na svemu što je uradio za klub i želi mu puno sreće u nastavku karijere.

Klub je napustio i krilni centar Nikola Silađi koji karijeru nastavlja u ekipi Bratunca. I njemu se uprava KK Vršac zahvaljuje na dobrim igrama i saradnji.

Foto: B. Josimov

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Error: No articles to display