Vršački atletski klub 1926 proslavio svoj jubilej - 15 godina uspešnog rada

Vršački atletski klub 1926 proslavio svoj jubilej - 15 godina uspešnog rada

Autor :  nov 17, 2018

Svečanom akademijom u Gradskoj kući, Vršački atletski klub 1926 (VAK 1926) proslavio je svoj 15. rođendan. 

Proslavi jubileja prisustvovali su brojni gosti, takmičari kluba i njihovi roditelji, a u ime grada Vršca akademiji je prisustvovao član Gradskog veća Boban Bogosavljević.

- Kada su davne 2003. godine, ljubitelji atletike i veliki entuzijasti došli na ideju da ponovo pokrenu rad nekadašnjeg vršačkog atletskog kluba, mnogi su mislili da će ta ideja biti "kratkog daha". Međutim, od toga su ih razuverili, upravo članovi novoformiranog VAK 1926, koji tokom deceniju i po, uspešno rade i ostvaruju sjajne rezultate -  predstavljaući svoj klub i svoj grad u punom sjaju, istakao je predsednik VAK 1926 Nenad Habibović.

Tadašnji Upravni odbor kluba i Stručni savet, za prvog trenera odabrali su Dušana Heđešija, koji je bio jedan od osnivača Vršačkog atletskog kluba 1926, aktivan takmičar u klubu, profesor fizičke kulture i istinski zaljubljenik u sport. Nažalost, Dušan je preminuo u 25 godini života od posledica povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći 21. marta 2006. godine, a ovaj tragični događaj zadao je težak udarac i samom klubu.

U godinama koje su usledile, klub je nastavio sa radom, a na mesto novog trenera, 2012. godine, tadašnje rukovodstvo VAK-a dovodi vrsnog pedagoga i profesora fizičkog vaspitanja - Alena Rizvića, sa kojim klub beleži odlične rezultate na brojnim takmičenjima, mitinzima, pokrajinskim i državnim prvenstvima.

- U prethodne četiri godine, od kako se vodi klubska evidencija takmičenja i plasmana, takmičari Vršačkog atletskog kluba 1926 osvojili su 202 medalje (74 zlatne, 68 srebrnih i 60 bronzanih). Od tog broja na prvenstvima Srbije i Vojvodine osvojeno je 26 medalja (12 zlatnih, 8 srebrnih i 6 bronzanih), istakao je Habibović.

proslava 15 g VAK 1926 2018

Poslednjih godina VAK 1926, posebnu pažnju poklanja radu sa decom uzrasta od 5 do 11 godina -  koja su u školi atletike raspoređena u dve uzrasne grupe.

Atletska školica  - namenjena je deci od 5 do 8 godina, dok u Pionirskoj školi atletike - vežbaju deca od 9 do 11 godina.

Klub se s ponosom može pohvaliti i rezultatima svojih veterana, koji takođe beleže odlične rezultate na maratonima i polumaratonima u Srbiji i zemljama regiona.

VAK 1926 Proslava rodjendana 15 ggggg

Takođe, Vršački atletski klub 1926 je organizator i tri velike atletske manifestacije: Trke uz stepenice, Belog krosa i Grožđebalskih uličnih trka.

- Organizacije svih ovih manifestacija su uz podršku grada Vršca, podignute na viši nivo, a Vršačka trka uz stepenice - kao jedna od najzahtevnijih trka u Srbiji - postala je poznata i van granica naše zemlje. Ovom prilikom u ima VAK 1926 i u svoje lično ime, želim da se zahvalim svima koji su svih ovih godina bili uz nas. Zahvaljujemo se gradu Vršcu na podršci koju nam pruža i medijima koji neumorno prate naš rad, a najveću zahvalnost dugujemo i upućujemo našim takmičarima i najmađim članovima kluba i njihovim roditeljima, istakao je predsednik VAK 1926 Nenad Habibović.

 

 

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije