KLS: Vršac savladao Metalac

KLS: Vršac savladao Metalac

Autor :  Branislav Bane Josimov nov 05, 2018

Košarkaši Vršca su na svom terenu savladali Metalac u okviru Košarkaške lige Srbije (KLS). Utakmica je završena rezultatom 80:73 (23:21, 22:15, 17:19, 18:18).

Vrščani i Valjevci su, kako tradicija njihovih duela i nalaže, odigrali uzbudljiv i rezulatski neizvestan meč u kojem su Vrščani, uprkos umoru od iscrpljujućeg ritma igranja na dva fronta, ostvarili zasluženu pobedu. Ključnu ulogu u ostvarenju drugog prvenstvenog trijumfa imao je kvartet Silađi, Kapetanović, Jovanović, Savović u kojem je svaki pojedinačno u određenom delu meča imao trenutke izuzetnog nadahnuća.

Najveći deo prvog poluvremena protekao je u izjednačenoj borbi u kojoj su se rivali devet puta smenjivali u vođstvu.

U tom delu meča najraspoloženiji u timu Vršca bio je Kapetanović dok je kod Valjevaca prednjačio Đuković.

Vršac je bio nešto bolji u skoku i procentu šuta iz igre, ali je do prednosti od 9 razlike u finišu stigao zahvaljujući Silađiju koji je postigao šest uzastopnih poena u poslednja dva minuta druge četvrtine.

U trećem periodu Valjevci su popravili procenat šuta a Vrščani povećali prednost u skoku pa se rezultatska prednost domaćina nije menjala.

U finišu meča Valjevci su košem Đukanovića došli na samo dva poena zaostatka (69:67), ali su tada propustili dve prilike da dođu do izjednačenja i potpunog preokreta. Usledila je kazna, kapiten Vrščana Savović postigao trojku, potom je Silađi efektnom rampom digao na noge publiku u Milenijumu, a Jovanović u kontri poentirao za odlazak Vršca na bezbedno rastojanje (76:69).

Foto: Miloš Živković

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije