Velemajstor problemskog šaha Marjan Kovačević održao tribinu u Vršcu

Velemajstor problemskog šaha Marjan Kovačević održao tribinu u Vršcu

Autor :  maj 18, 2018

Udruženje građana za negovanje šahovske tradicije Vršac, organizovalo je šahovsku tribinu u Gradskoj kući na kojoj je predavač bio Marijan Kovačević diplomirani psiholog, velemajstor fide u rešavanju šahovskih problema i velemajstor fide u komponovanju šahovskih problema.

Tema tribine, odnosno predavanja bio je šah, tzv. problemski šah i slavni šahisti.

Na demonstracionoj šah tabli prikazano je nekoliko nagrađenih šahovskih problema, a posetioci tribine imali su priliku da se aktivno  uključe u debatu razgovorom i pitanjima o šahovskim temama koje ih interesuju.

Marijan Kovačević je osvajač 43 svetskih, evropskih i olimpijskih medalja, od kojih 16 zlatnih, osvajač dva kupa i još 20 puta prvak države.

Goste i posetioce šahovske tribine pozdravio je pomoćnik gradonačelnika Dejan Santrač i član gradskog veća velemajstor Boban Bogosavljević.

O uglednom gostu, govorio je Dragan Kragić, a medijator tribine bio je Dragan Gavrilović.

U vrlo interesantnom izlaganju, Kovačević je govorio o problemskom šahu i u anegdotskom stilu o legendranim šahistima, koje je sretao: Korčnoju, Gligoriću, Botviniku, Smislovu, Talju, Fišeru, Spaskom, Matuloviću, Matanoviću, Ljubojeviću, Smederevcu i drugima.

Пријем гостијуса десна у левоБобан БогосављевићМарјан КовачевићБора ГађанскиДејан СантрачДраган Крагић и Драган Гавриловић12.5.2018

 

Fotografije: Vlada Stajić

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Error: No articles to display