Zvanično saopštenje vršačkog KMF "Forum" povodom odluke o poništenju utakmice sa KMF "Metalac Kolorado"

Zvanično saopštenje vršačkog KMF "Forum" povodom odluke o poništenju utakmice sa KMF "Metalac Kolorado"

Autor :  maj 05, 2018

Vršački Klub malog fudbala "Forum" izdao je zvanično saopštenje za javnost povodom odluke FSS i Komesara za takmičenje o poništenju utakmice 22. kola II Futsal Lige Srbije između KMF "Forum" i KMF „Metalac Kolorado“.

Saopštenje KMF "Forum" prenosimo u celosti:

"Poštovaoci i ljubitelji Futsal-a, sportska javnost, a pre svega naši verni i odani navijači, zaslužuju da o svemu budu informisani na transparentniji način, jer verujemo da su kao i mi ostali zatečeni odlukom Komesara za takmičenje o poništenju utakmice 22. kola II Futsal Lige Srbije, koja se u istoriji fudbala nije dogodila. 

Da bi svima bilo kristalno jasno o kakvoj igri je ovde reč i kakav je interes pojedinaca, hronološki ćemo se vratiti na samu organizaciju utakmice. Na Vama je da objektivno donesete zaključak. Od strane našeg kluba zvanično je upućen upit čelnicima Fudbalskog Saveza Srbije vezan za satnicu odigravanja utakmice poslednjeg kola II Futsal Lige Srbije (da li postoje zahtevi da se odlučujuće utakmice moraju odigrati u isto vreme ili vreme odigravanja utakmice isključivo definiše domaći klub?). S obzirom da je dobijen odgovor da prema propozicijama takmičenja domaćin ima pravo da utakmicu organizuje u vremenskom okviru od petka do ponedeljka, KMF ”Forum” je 24.04.2018., obavestio Fudbalski Savez Srbije kao i gostujući klub da je utakmica u SC”Millenium” zakazana za ponedeljak 30.04.2018. sa početkom u 20:30 h. Utakmica je takođe istog dana prijavljena zvanično svim relevantnim državnim i javnim institucijama, koje učestvuju u samoj organizaciji utakmice kao i njenoj realizaciji. Nakon potvrde datuma i vremena odigravanja utakmice, na zvaničnom sajtu Futsalskog Saveza Srbije, delegirana je sudijska trojka, arbitri utakmice 22.kola II Futsal Lige Srbije između KMF „Forum“ - KMF „Metalac Kolorado“. Odluka o promeni sudijske trojke je donešena dan kasnije, na zahtev gostujućeg kluba, koja prema navodima nije bila zadovoljna izborom sudijske trojke. Njihov predlog da utakmicu vodi sudijska dvojka koja je vodila utakmicu između KMF”Vranje” i KMF”Metalac Kolorado”. O ishodu te utakmice i učinjenoj nepravdi prema KMF”Vranje” iz Vranja, javnost je bila obaveštena i dobro upoznata. Dodatan zahtev od strane Fudbalskog Saveza Srbije stigao je u petak, jer je ponovo na zahtev KMF”Metalac Kolorado” traženo da se utakmica pomeri sa 20:30 h na 21:00 h. 

Što se same utakmice tiče, moramo biti krajnje objektivni. Grešaka sudije bilo je i na jednoj i na drugoj strani. U vremenskoj distanci od samo 4 minuta prvog poluvremena, KMF”Forum”-u je dosuđeno 5 faulova, od kojih dva-tri realno nisu ni bila. Sporan je gol, gde se jasno vidi da protivnički igrač vuče domaćeg igrača, i igrač u padu šutira loptu istrčalom golmanu, koji je branio, a ne po navodima gostujućeg kluba, stao i čekao sudijsku odluku, koja je donešena u momentu ulaska lopte u gol, i nedvosmisleno pokazom na centar, i priznavanja drugog pogodka za KMF”Forum”. Ukoliko smo realni i pošteni, onda treba spomeniti i dalji tok utakmice, gde gostujići klub revoltno napušta teren, i posle izvesnog vremena vraća, bez bilo kakve sankcije po protivničku ekipu. Što se samog nastavka utakmice tiče, dva detalja više nego sporna su gde našeg igrača lopta pogađa u rame, dok sudija svira ruku, i ujedno šesti faul za naš klub. Takođe novi kazneni udarac za gostujuću ekipa dosuđen je, a posredi je bilo remplovanje. Da ne navodimo sve propuste, i sa kakvim vetrenjačama se borio naš klub u toku same utakmice i ored svega navedenog, u regularnom nastavku utakmice, KMF”Forum” je postigao još dva gola, a protivnik nijedan. Konačan rezultat utakmice je bio 4:1. O kakvoj nepravdi je ovde reč?

Na osnovu svega navedenog, zaključak možete sami doneti. Sve želje su ispunjene, ali nažalost, pobedu im nismo mogli pokloniti. I pored činjenice da je utakmica u Sopotu završena, i da se znalo da je KMF”Sopot” pobedom obezbedio opstanak u II Futsal Ligi Srbije što je direktno KMF”Forum” isključilo iz dalje borbe za opstanak, KMF”Forum”je i pored vodstva od 2:1, časno i pošteno priveo utakmicu kraju i zaslužno pobedio. Na žalost, pobedu su im drugi osporili. 

Ukoliko sudije nisu dorasle ovakom rangu takmičenja i ovakvoj utakmici, onda koplja ne smeju da se lome na nama. Odgovorni moraju da budu oni koji su ih postavili i oni koji su ih tražili i isti moraju da budu sankcionisani. Na žalost, svi osim kordinatora g-dina Pavićevića, bi trebalo da se zapitaju koliko je opravdana njihova pozicija u futsalu-u. G-din Pavićević je jedini čovek koji je uradio više nego svi ostali od postojanja futsala u Srbiji.

I pored velike nepravde koja je učinjena našem klubu, KMF”Forum” će kao i do sada dostojanstveno izaći na teren i odigrati zahtevanu utakmicu." stoji u saoptenju KMF "Forum".

Više o ovoj odluci Fudbalskog saveza Srbije možete pročitati: OVDE

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Error: No articles to display