"Profi Ribolovac" spaljivao mreže na brani kod Kajtasova

"Profi Ribolovac" spaljivao mreže na brani kod Kajtasova

Autor :  feb 17, 2016

Članovi Kluba sportskih ribolovaca "Profi Ribolovac" uspešno su izveli akciju čišćenja kanala Dunav - Tisa - Dunav od mreža, kojom su jasno stavili do znanja da više ne prizanju ribočuvarsku službu.

Mijodrag Mića Vukojević, predsednik KSR "Profi Ribolovac", kaže da su akciju sproveli na brani kod Kajtasova. Izvađeno je 1.500 metara mreža. Sve su na licu mesta spaljene.

- Članovi našeg Kluba doneli su inicijativu na predhodnoj vanrednoj skupštini, na kojoj je bilo 156 delegata i 24 gosta, da ne priznajemo više ribočuvarsku službu upravitelja voda. U predhodnih 30 godina uništili su naš riblji fond. Ne verujemo više nikome, dosta su nas obmanjivali, kaže Vukojević.

Vukojević naglašava da će se članovi KSR "Profi Ribolovac" sami organizovati kako bi sačuvali svoje vode i da je ova akcija samo početak.

- Zapošljavanje još jednog krivolovca da čuva naše vode je još jedna obmana od strane upravitelja i države. Ne želimo ih kod nas. Ali potrudićemo se sami, u okviru kluba, da sačuvamo naše vode. Ovo je početak - nećemo stati, kaže Vukojević.

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Error: No articles to display