RTV: Ribolovačke dozvole uskoro u prodaji

RTV: Ribolovačke dozvole uskoro u prodaji

Autor :  jan 30, 2016

Ribolovačke dozvole za ovu godinu trebalo bi da se nađu u prodaji krajem meseca, najavljeno je iz Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine. Cena je ista kao i lane, ali novosti ipak ima.

Ribolovačke dozvole još nisu u prodaji pa ribočuvari na terenu tolerišu sve koji imaju prošlogodišnje, kažu u "Vodama Vojvodine". Do kraja nedelje trebalo bi da budu odštampane nove dozvole, a interesovanje je veliko, tvrde u ovom preduzeću.

Cena ribolovnih dozvola nije se menjala. Redovna cena je 6.000 a 3.000 dinara plaćaju povlašćene kategorije. Novost je da su prirodna, zaštićena dobra poput Jegričke, Koviljsko-petrovaradinskog rita ili Stare Tise, izuzeta i za njih su potrebne posebne dozvole koje koštaju i do nekoliko hiljada dinara. To će verovatno dodatno obeshrabriti deo ribolovaca , nezadovoljnih stanjem na vodama.

Najveći razlog za nezadovoljstvo i dalje je ribokrađa, na području o kom se brinu Vode Vojvodine, a to je leva obala Dunava, dužine 70 km,od Bogojeva do Bačke Palanke, Kanal DTD, reke Zlatica, Begej, Brzava, Moravica, Karaš, Nera i Krivaja, kao i više prirodnih i veštačkih jezera i bara na teritoriji AP Vojvodine. tokom prošle godine, 8 čuvara ,2300 puta je kontrolisalo više od 5000 ribolovaca i privrednih ribara.

Prema novom Zakonu, raspon kazni je od pet do 120 hiljada dinara.

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Error: No articles to display