Kraj lovostaja na štuku

Kraj lovostaja na štuku

Autor :  apr 01, 2015

Ukoliko se spremate da danas (ili ovih dana) otvorite novu sezonu pecanja štuke - BISTRO.

Podsećanja radi, napominjemo da su u trenutnom lovostaju smuđ, mladica, lipljen i kečiga, a da su i ribe koje će tek za koji dan "zvanično" biti u lovostaju, počele migraciju i pripremu za mrest. Neke su već i "ušle" u proces reprodukcije, pa stoga ih maksimalno (po)štedimo, gde god primetimo mrest ili ono što na njega ukazuje (na osnovu izgleda ribe).

Takođe, znatna količina ovih riba je, usled ektremno povišenog vodostaja - koji je aktuelan u Srbiji ovih dana, i izlivanja reka, dospela do mesta sa kojih posle povlačenja vode, ne može komotno da se vratiti u rečna korita.

Pa je ovo ujedno i apel, da, ukoliko primetite takvu pojavu, ili pomognete da se riba vrati, ili - što je još bolje, o tome obavestite nadležnu ribočuvarsku službu, koja će "nasukanu" ribu bezbedno vratiti na bezbednu poziciju, spasiti je uginuća i omogućiti nesmetan mrest - budući, da se neretko u takvim prilikama radi o zaista kapitalnim primercima.

Budite uvek nasmejani i veseli kada u ribolov krenete, a uvek čistog obraza i mirne savesti kada se iz njega vraćate.

Bistro i pošteno na vodi!

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Error: No articles to display