Stihovi i gitara u Velikom Središtu

Stihovi i gitara u Velikom Središtu

Autor :  nov 17, 2015

Udruženje žena iz Velikog Središta i Forum žena Demokratske stranke organizovali su pesničko veče. Gošća Jadranka Ćulum, vršačka pesnikinja, kazivala je svoje stihove i stihove svojih omiljenih prijatelja pesnika, dok ju je na gitari pratio Dragan Nikić.

- Veoma mi je drago što sam bila u prilici da svoje stihove podelim sa prijateljima iz Velikog Središta. Drago mi je što je ovaj Lovački dom, bar večeras , bio u funkciji kulture i umetnosti. Veliko Središte osim prostorija Lovačkog doma, ima i lepu letnju binu, tako da imamo neke ideje kako da u buduće oživimo ovaj lep ali uspavani prostor, rekla je Jadranka Ćulum.

Moderatorka pesničke večeri bila je Dragana Rakić, članica Foruma žena Demokratske stranke, koja se zahvalila organizatorkama na pozivu i obećala da će se aktivistkinje Demokratske stranke potruditi da ovakvih druženja sa pesnicima bude u svim selima vršačke opštine.

- U razgovoru sa ženama vršačkih sela uvidele smo da je jedan od problema koje su one istakle taj da naša sela nemaju skoro nikakva kulturno-obrazovna dešavanja u svojim sredinama. Taj problem je naročito izražen tokom zimskih meseci, kada nema toliko posla na njivama, pa ljudi imaju više vremena za slobodne aktivnosti. Naša sela poseduju renovirane domove kulture, ali oni su zaključani i prazni, jer nemaju nikakav kulturno-obrazovni sadržaj koji bi ponudili. Mi smo večeras, uz malo dobre volje, muzikom i stihovima ugrejali Lovački dom u Velikom Središtu i to ćemo učitniti i u ostalim domovima kulture po selima, rekla je Rakić.

Ispred domaćina, gostima iz Vršca se zahvalila Ivana Radmilović jedna od članica Udruženja žena iz Velikog Središta, koja je obećala da će se udruženje potruditi da bar jednom mesečno organizuje kulturne programe za decu, mlade i sve one koji žele da svoje slobodno vreme provedu na kvalitetniji način.

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Error: No articles to display