Tragom zaboravljenih banatskih kompozitora

Tragom zaboravljenih banatskih kompozitora

Autor :  okt 27, 2015

Opština Vršac i udruženje građana "Prijatelji vršačkih orgulja", pre dve godine pokrenuli su projekat očuvanja kulturne baštine južnog Banata "Tragom zaboravljenih banatskih kompozitora".

U subotu i nedelju, 24. i 25. oktobra, u velikoj dvorani Gradskog muzeja, izvedena su i snimljena dela kompozitora koji su živeli i stvarali u Vršcu i Beloj Crkvi krajem 19. i početkom 20. veka. U pitanju su romantične kompozicije svetovnog karaktera. Snimanje je povereno Zoranu Jerkoviću, vrhunskom tonskom snimatelju i dizajneru zvuka.
Izvođači su bili Sanja Vukosavljević – Milenić, pijanistkinja i profesor klavira na Filološko – umetničkom fakultetu Univerziteta u Kragujevcu, Darja Damjanović, pijanistkinja iz Beograda, Aleksandar Zavišin, učenik Muzičke škole "Josif Marinković" iz Vršca, Dragan Đokić, profesor Muzičke škole „Josif Marinković” iz Vršca i hor Muzičke škole "Josif Marinković" iz Vršca pod upravom profesora Olge Šinković, a uz klavirsku pratnju profesora Tatjane Gerdec – Mrđa.

Snimanju su prisustvovali Milan Anđelović, student FDU iz Beograda (budući tonski dizajner) i Zoran Maksimović, kao organizator snimanja.

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Error: No articles to display