Vrščaninu književna nagrada "Vukašin Conić"

Vrščaninu književna nagrada "Vukašin Conić"

Autor :  okt 24, 2015

Vrščanin Slobodan Kalinović (26), dobitnik je prve nagrade na književnom konkursu za kratku priču "Vukašin Conić".

- Osnova moje priče je da ne trebamo da odvajamo snove – naše želje i maštanja, od realnosti, kaže Kalinović, prvonagrađeni autor iz Vršca.

Na ovaj konkurs stiglo je 447 priča 150 autora iz Srbije i susednih zemalja, a žiri se odlučio da prvu nagradu dodeli Kalinoviću.

- Prvonagrađena priča je topla i emotivna i ima izuzetnu upotrebu jezika. Veliki broj i kvalitet pristiglih radova čine ovaj konkurs značajnim književnim događajem. Književni konkurs 2Vukašin Conić", okupljajući veliki broj autora kratke priče, populariše ovaj književni žanr i potvrđuje povlašćeno mesto koje mu među drugim žanrovima proznog stvaralaštva pripada, ocenila je Biljana Mičić, predsednica tročlanog žirija.

Žiri su na šestom po redu konkursu činili još i Cvetana Radivojević i Dragan Radović.

Dodeli nagrada prisustvovao je i deo porodice pokojnog pisca. Njegova ćerka Snežana Conić kazala je Jugmedii da porodica dodeljuje nagrade u znak sećanja na pisca i njegovo delo, ali i da je to način da se podrže mladi pisci.

Izvor. jugmedia.rs

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Error: No articles to display