"Kazimir i Karolina" Ateljea 212 večeras u Vršcu

"Kazimir i Karolina" Ateljea 212 večeras u Vršcu

Autor :  okt 24, 2015

Atelje 212 odigraće pobedničku predstavu "Sterijinog pozorja" – "Kazimir i Karolina" u režiji Snežane Trišić, večeras na sceni Narodnog pozorišta "Sterija", u okviru 23. međunarodnog festivala klasike i nove klasike "Vršačka pozorišna jesen".

"Kazimir i Karolina" Edena fon Horvata je jedan od najznačajnijih društveno kritičkih pučkih komada iz prve polovine dvadesetog veka. Pozadina ove poznate priče o "slomljenim srcima" je Oktoberfest 1930. godine.

U toku jedne noći, kroz ljubavni rastanak Kazimira i Karoline, prelama se socijalno raslojavanje usled ekonomske krize, nadolazećeg fašizma i tek uspostavljenog kapitalizma.

Njegova tema je inflacija duše u doba masovne nezaposlenosti. Karnevalska atmosfera vašara u oštroj je suprotnosti sa sumornom ljubavnom pričom između Kazimira i Karoline, koji uprkos svojoj ljubavi ne uspevaju da prevaziđu svoj ugroženi socijalni milje.

Festival je počeo sinoć, izvođenjem Sterijine "Zle žene" u režiji Jovana Grujića, treće ovogodišnje premijere NP "Sterija", a sutra će se publici u Vršcu predstaviti Narodno pozorište iz Kikinde sa predstavom "Nosorog", takođe u režiji Snežane Trišić.

Festival klasike "Vršačka pozorišna jesen", 23. po redu, ove godine se održava od 23. oktobra do 1. novembra, pod sloganom "Znakovi u lavirintu vremena".

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Error: No articles to display