Izložba "Retrospektiva 40 godina rada" Vrščanina Tomislava Suheckog 18. maja u Vršcu
Odštampajte ovu stranicu

Izložba "Retrospektiva 40 godina rada" Vrščanina Tomislava Suheckog 18. maja u Vršcu

Autor :  maj 10, 2019

Izložba "Retrospektiva 40 godina rada"  Vrščanina  Tomislava Suheckog biće otvorena u Domu Vojske 18. maja.

Izložba, kojom Tomislav Suhecki obeležava ćetiri decenija svog rada (1978-2018) je deo programa manifestacije Noć muzeja.

„Tomislav Suhecki je još od vremena studiranja stvarao jedno lično-autentično skikarstvo koje je čitavo vreme, do današnjih dana, ostalo dosledno, sa veoma malim pomeranjima. Sva ta pomeranja su bila proizvod velikog rada i razmišljanja o slikarstvu i umetnosti uopšte. Njegovo slikarstvo, sve do današnjih dana, nailazilo je u velikoj meri na odobravanje, mada se istovremeno  može reći da je bilo i otvorenog negiranja. Međutim, kada je reč o „negiranju“ nije baš moguće najbolje proceniti da li se to odnosilo na slikarstvo koje je Suhecki stvarao ili je to bilo zbog njegovih stavova koje je stalno i otvoreno iznosio i zastupao.“ Pal Dečov.

Biografija:

Mr Tomislav Suhecki rođen je 1950. godine u Vlajkovcu, opština Vršac. Likovnu akademiju završio je u Novom Sadu u klasi profesora Boška Petrovića 1979., a postdiplomske studije u Beogradu kod profesora Zorana Petrovića 1985. godine. Osnivač je nekoliko postojećih likovnih kolonija. O njegovom radu snimljeno je desetak dokumentarnih filmova i zapisa. Do sada je imao oko pet stotina zajedničkih i skoro stotinu samostalnih izložbi. Za svoj rad dobio je osamnaest nagrada i priznanja. Zaposlen u visokoj školi strukovnih studija za obrazovanje vaspitača „Mihailo Palov“.

 

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"