Izložba slika "Vilinski snovi" 10. maja u Vršcu

Izložba slika "Vilinski snovi" 10. maja u Vršcu

Autor :  maj 09, 2019

Gradska biblioteka u petak, 10. maja sa početkom u 18 časova organizuje izložbu slika Gordane Stanković-Maksimović pod nazivom „Vilinski snovi“.

Izložbu će otvoriti slikar Aleksandar Bogdanović, a svoje radove prikazaće i Irena Borbelj.

Gordana Stanković-Maksimović živi i radi u Beogradu, zaposlena je u RTS kao glavni realizator, ali i pored svih obaveza i vrlo odgovornog posla, u slobodno vreme se bavi slikanjem.

Boje i slikanje joj donose posebnu radost, tako da koristi svaki slobodan trenutak da nešto oslika. U potrazi za nečim zanimljivim i neobičnim, slučajno se susrela sa enkaustikom, starom egipatskom slikarskom tehnikom koja je godinama bila skoro zaboravljena, ali se iznenada, modifikovana, našla u središtu pažnje današnjih slikara.

Tako je i Gordana pronašla sebe u ovom, nadasve neobičnom slikarskom izazovu.

Glavna alatka za slikanje joj je PEGLA. U njenim rukama pegla, vosak i sve topljive boje stvaraju nestvarno lepe i zanimljive apstraktne linije i oblike i tako spojene pretaču se u maštovite slike koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.Član je Udruženja likovnih umetnika „Sergej Jovanović“ iz Beograda.Izložbu će posetioci moći da pogledaju do 28. maja.

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Error: No articles to display