"Noć muzeja" u Vršcu

"Noć muzeja" u Vršcu

Autor :  maj 08, 2019

Ovogodišnja , 16. manifestacija "Noć muzeja" u Srbiji, biće održana u subotu 18. maja, a jedan od gradova koji se i ove godine priključio manifestaciji je Vršac. Reč je o jednoj od najposećenijih manifestacija u oblasti kulture.

Programska tema ovogodišnje Noći muzeja nosi naziv Sloboda.

- Nakon velikih pobeda, dolazi sloboda i zato je okosnica 16. Noći muzeja,upravo to – osvajanje i upražnjavanje slobode umetničkog izražavanja.Iako je mi danas često podrazumevamo, činjenica je da znamo da je cenimo tek kada je izgubimo. U tom smislu prednjače stvaraoci sa svih meridijana, jer nije tajna da je sloboda, kao stanje svesti, oduvek bila ideja vodilja i inspiracija umetničkog bunta. Na taj način su stege i zabrane, koje su često bile deo društvenih normi, postale kreativni ventil, a umetnost ogledalo društva, ističu organizatori manifestacije.

Manifestacija ima za cilj da obeleži neke lične, intimnije i humane pobede kao nadmašivanje samog sebe - pobede u životu, umetnosti, prosvetiteljstvu, kulturi, nauci, u svemu što čini svet oko nas sadržajnijim, važnijim i vrednijim. 

Više o Noći muzeja u Vršcu možete saznati na zvaničnom sajtu Umetničko-produkcijske grupe Noć muzeja OVDE

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Error: No articles to display