Veče stvaralaštva Aleksandra Cincarijua 22. aprila u Vršcu

Veče stvaralaštva Aleksandra Cincarijua 22. aprila u Vršcu

Autor :  apr 19, 2019

VAU "ARS" u saradnji sa Zavodom za kulturu vojvođanskih Rumuna, u ponedeljak 22. aprila, organizuje Veče stvaralaštva Aleksandra Cincarijua.

Početak večeri je u 19 časova, u  u prostorijama VAU "ARS" u ulici Vaska Pope, broj 14.

- VAU "ARS" je oduvek u svojoj biti bio naklonjen stvaraocima sa retkom širinom u pogledu, jer smatra da su takvi ljudi lučonoše misli u mrakoumlju dešavanja. Stoga smo odlučili da u svom VAU "ARS"-ovom kutku ugostimo upravo jednog takvog čoveka, dr Mirču Marana, i posredstvom njegovih saznanja umetnutih među korice, upoznamo još jednog važnog čoveka i stvaraoca Aleksandra Cinacarijua, koji je svojim iskrenim delovanjem bivao nekako potisnut, po čemu sudbonosno nalikuje Steriji - sve do sad kad vas s posebnom radošću pozivamo na promociju knjiga "Aleksandar Cincar: Mizerije života" i "Aleksandar Cincar: Svršetak neprijateljstva" čiji je autor gore pomenuti dr Mirča Maran i izložbu fotografija "Rumunska sela iz Vojvodine". O knjigama će govoriti, pored autora, i Todor Ursu, direktor Zavoda i dr Virdžinija Popović, a iz njih će, kroz svoj dah tikivo teksta oživeti Marija Đuričić (govorenjem na srpskom jeziku) i Oana Omoran (govorenjem na rumunskom jeziku), a sve će ih zajedno povezati svojim veštim vođenjem Verica Preda PreVera., kažu u VAU "ARS".

 

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Error: No articles to display