Foto konkurs "Objektivom kroz svet oko nas 2019"

Foto konkurs "Objektivom kroz svet oko nas 2019"

Autor :  apr 17, 2019

Zavod za javno zdravlje Pančevo, devetu godinu zaredom, organizuje foto konkurs i izložbu ekološki angažovanih fotografija posvećenih Danu planete Zemlje i Svetskom danu zaštite životne sredine, a ovogodišnja tema je  “Povratak prirodi”.

Želimo da ukažemo na neophodan povratak prirodi i očuvanju biljnog i životinjskog sveta, za akcentom na važnost svog živog sveta i važnost unapređenja kvaliteta vazduha. Cilj nam je da istaknemo da ljudi nisu sami na ovome svetu, da u prirodi moramo poštovati sav život, i da je potrebno da se iz svog urbanog, modernog, virtuelnog, tehnološki često prenatrpanog  sveta – vratimo prirodi.

Zamišljeno je da izložba bude koncipirana od fotografija prirode Srbije u kojima se ogleda i pozitivan i negativan aspekt životne sredine Srbije. Mesta na kojima se ogleda sva lepota Srbije, obnavljajuća, lekovita moć njene prirode, živi svet koji je tu pored nas, ali i mesta na kojima vazduh ima boju, voda neprijatno miriše i na fotografiji, otpad pravi „spomenike“.

Prihvataće se fotografije koje se odnose na sve segmente životne sredine Srbije.

Foto konkurs se sprovodi prema Pravilniku Foto saveza Srbije, učešće je BEZ KOTIZACIJE, a rok za prijem radova je 12.maj.

Propozicije i prijavni list mogu se naći i na sajtu Foto saveza Srbije www.fotoss.org

Fotografije za izložbu nakon isteka roka za prijem fotografija bira selektor Miroslav Predojević,majstor fotografije Foto saveza Srbije.

 Izložba će se realizovati u dva segmenta: Izložba fotografije mladih do 16 godina  i Izložba fotografije odraslih autora, biće deo Međunarodnog BUDI festivala u Pančevu, a organizuje se pod pokroviteljstvom Foto saveza Srbije (2019/44).

Naslovna fotografija: Aleksandar Buđevac „Vesna”

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Error: No articles to display