"Dani Slovenije u Vršcu": Večeras projekcije dokumentarnih filmova

"Dani Slovenije u Vršcu": Večeras projekcije dokumentarnih filmova

Autor :  apr 17, 2019

U okviru manifestacije "Dani Slovenije u Vršcu"  večeras, u sali bioskopa Kulturnog centra na programu su projekcije dva filma.

Dokumentarni film „Šarlatan Manjifiko“ na programu je od 19 časova.
 

Flim predstavlja zabavni zaplet odlične muzike, spontanih i komičnih situacija, rečju portret muzičara Manjifika.Dokumentarni film prikazuje njegovu karijeru od početka osamdesetih do svetske slave s hitom kao što je Hir Aj Kam Hir Aj Go. Režiju potpisuje Maja Pavlin.

Od 19:30h, biće prikazan dokumentarni film „Život i sećanje: Rene i Nuša Gerden“.

Film je priča o bračnom paru Nuša i Rene Gerden koji se doselio iz Slovenije ranih pedesetih godina na Dorćol. Stambenu zgradu u ulici Strahinjića Bana projektovao je Rene, za inženjere i arhitekte, udružene u stambenu zadrugu. Petočlana porodica aktivno je sudelovala, kako u ambijentu velegrada, tako i u idili Trebnja, Slovenija, mesta odakle potiče Nušina porodica i gde je upoznala Renea.

Film reditelja Dragomira Zupanca „Život i sećanje: Rene i Nuša Gerden“ je u potpunosti realizovan od strane filmskih profesionalaca - članova Društva Slovenaca Sava u Beogradu.

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Error: No articles to display