Doktorski umetnički projekat Vrščanke Minje Marčetić, flautistkinje - sutra pred Vrščanima

Doktorski umetnički projekat Vrščanke Minje Marčetić, flautistkinje - sutra pred Vrščanima

Autor :  apr 12, 2019

Vrščanka Minja Marčetić,  flautistkinja, uz kalavirsku pratnju Igora Draževića, u subotu 13. aprila, pred vršačkom publikom izvešće svoj doktorski umetnički projekat sa temom "Prožimanje žanrova u kamernim delima za flautu Johana Sebastijana Baha kao putokaz kreativne interpretacije".

Koncert će biti održan u velikoj sali "Konkordija " vršačkog Gradskog muzeje, sa početkom od 19 časova.

Minja Marčetić je u sticanju akademskog obrazovanja doktorirala na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. 

Doktorski umetnički projekat predstavljen je u Beogradu, a sutrašnji koncert je Minjin poklon gradu Vršcu i Vrščanima.

Minja Marčetić (1991) je završila osnovno muzičko obrazovanje kao đak generacije u muzičkoj školi „Josif Marinković“ u Vršcu, u klasi prof. Tamare Dragićević . Školovanje nastavlja u Beogradu, u muzičkoj školi „Josip Slavenski“, uporedo na vokalno-instrumentalnom i teoretskom odseku pod stručnim nadzorom Miomira Simonovića, redovnog profesora na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Diplomirala  je, kao student generacije, i završila master studije na Fakultetu muzičke umetnosti u klasi redovnog profesora Miomira Simonovića. Za akademsku 2014/15 godinu dobitnik je nagrade iz fonda Branislava i Jakova Srejovića za postignut najviši nivo izvođaštva na master diplomskom ispitu studijskog programa duvačkih instrumenata. Doktorirala je na istom fakultetu na studijskom programu Izvođačkih umetnosti pod mentorstvom redovnog profesora, mr Miomira Simonovića i komentora, redovne profesorke dr Sonje Marinković na temu „Prožimanje žanrova u kamernim delima za flautu Johana Sebastijana Baha kao putokaz kreativne interpretacije“. Višestruko je nagrađivana različitim stipendijama i priznanjima (stipendija Ministarstva prosvete, stipendija Fondacije Hemofarm, stipendija Fonda za mlade talente „Dositej Obradović“, stipendija međunarodne letnje akademije „isa“ Univerziteta za muziku i izvođačke umetnosti u Beču, stipendija u okviru Erasmus+ programa, stipendija od strane „Jeunesses Musicales International“). Kao Erasmus stipendista, II godinu doktorskih akademskih studija završava na Aristotel Univerzitetu u Solunu iz oblasti muzikoterapije na muzikološkom odseku sa praksom na klinici za decu sa posebnim potrebama „Kdap“ pod mentorstvom prof. dr Dore Psaltopoulou-Kamini (Dora Psaltopoulou-Kamini). Nastupala je na mnogobrojnim domaćim i međunarodnim takmičenjima, na kojima je osvajala značajne nagrade i priznanja i održala mnogobrojne resitale. Posebno se izdvaja solistički  koncert u Italiji na festivalu „Nei Suoni dei Luoghi”.

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Error: No articles to display