Zlatna plaketa Saveza Amatera Srbije za vršačko GKUD "Laza Nančić"

Zlatna plaketa Saveza Amatera Srbije za vršačko GKUD "Laza Nančić"

Autor :  apr 12, 2019

Vršačko Gradsko kulturno-umetničko društvo "Laza Nančić" na 19. Republičkoj smotri Folklornih društava Srbije u Čačku, postiglo je izuzetan uspeh.

U velikoj konkurenciji, među 19 najboljih kulturno-umetničkih društava iz cele Srbije, po mišljenju stručnog žirija „Nančići“ su za kompletno izvedeni program  ostvarili 94,3 boda, čime su se, zasluženo, svrstani među tri najbolja kulturno-umetnička društva u Srbiji.

Igre Skopske Crne Gore i našeg Banata, izvorna pesma u izvođenju vokalnog soliste Natalije Rosić i splet narodnih melodija Narodnog orkestra, pod rukovodstvom Lazara Markova, činili su ovogodišnji program kojim su se članovi Društva predstavili na Smotri. 

- Zlatna plaketa Saveza Amatera Srbije, kruna je uspeha dugogodišnjeg rada i još je značajnija za članove Društva, jer je osvojena – u godini kada ova institucija obeležava vek svog postojanja. Nagrada, koju su članovi ovog Društva osvojili, najviša je nagrada koja se u našoj zemlji može ostvariti za negovanje narodne kulture i tradicije. Ona je rezultat neiscrpne energije, volje, ljubavi prema narodnoj kulturi i tradiciji, i kontinuiranog i kvalitetnog  rada. Takođe, veoma je važno istaći da su za ovakav status Društva zaslužni i predsednik Pavle Vlahović, umetnički rukovodilac društva Vladimir Bošković i Upravni odbor, koji se trude da omoguće što bolje uslove za nesmetani rad i napredak - igrača, pevača i muzičara, kažu GKUD "Laza Nančić".

Zlatna plaketa Saveza Amatera Srbije kruna je uspeha dugogodišnjeg rada i još je značajnija za članove

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Error: No articles to display