Promocija monografije "Istinom protiv mitova - Prava istorija Srbije u poslednja dva veka" sutra u Vršcu

Promocija monografije "Istinom protiv mitova - Prava istorija Srbije u poslednja dva veka" sutra u Vršcu

Autor :  apr 09, 2019

Gradska biblioteka sutra 10. aprila sa početkom u 18 časova organizuje predstavljanje monografije "Istinom protiv mitova – Prava istorija Srbije u poslednja dva veka" autora Majkla Blagoja Radenkovića, dobitnika Velike povelje Akademije "Ivo Andrić" za knjigu "Streljanje istorije".

 Za monografiju koju će predstaviti u salonu biblioteke dobio je priznanje Akademije „Ivo Andrić“ – Nagradu za životno delo.

Radi se o Srbima, od sredine XVIII do kraja XX veka, i zasniva se na principu da je istina uvek samo jedna, ma kako je ko video, predstavljao ili zamišljao.

Podeljena je na tri dela: Srpski ustanci i balkanski ratovi, potom Veliki rat, i naposletku Drugi svetski rat i stradanja Srba devedesetih godina. Građa je zasnovana na istorijskim činjenicama, dokazima i analizama, koje je autor tragajući za istinom sakupio u londonskim, bečkim i drugim arhivima.

Oslanjajući se na strane i neutralne izvore, podatke obaveštajnih službi i istorijskih arhiva Velike Britanije, SAD, Francuske i Nemačke, autor pruža daleko objektivniji uvid, pokazujući da istina nije crno-bela i da je daleko od propagande koju zastupaju pobednici.

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Error: No articles to display