Promocija kataloga Prvog međunarodnog bijenala sutra u Vršcu

Promocija kataloga Prvog međunarodnog bijenala sutra u Vršcu

Autor :  apr 03, 2019

Promocija kataloga Prvog međunarodnog bijenala u Vršcu zakazana je za četvrtak 4. april u 12 časova, u zgradi "Konkordija" Gradskog muzeja Vršac.

- Veliko nam je zadovoljstvo pozvati Vas na promociju kataloga Prvog međunarodnog bijenala. Bijenale grafike je održano u Vršcu i Gudurici prošle godine, uz učešće umetnika grafičara iz Austrije, Rumunije i Srbije uz prisustvo brojnih eminentnih gostiju. Razlog formiranja ovog Prvog grafičkog bijenala ima za cilj da se u našem poznatom vinskom selu ponudi, formira i ostvari novi brend iz miljea kulture – likovne umetnosti u disciplini grafičkog otiska.Svoje uporište bijenale ima u moćnoj stvaralačkoj biografiji austrijskog umetnika Roberta Hamerštila rođenog u Vršcu. Istoričarka umetnosti Smilja Petrović navodi da periferija uvek teži centru iako je sloboda na periferiji veća. S periferije dolaze nove ideje i to je snaga kojom periferija – selo osvaja centar, kažu organizatori.

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Error: No articles to display