Izložba "Bio jednom jedan laf - Dušan Radović" 21. marta u Vršcu

Izložba "Bio jednom jedan laf - Dušan Radović" 21. marta u Vršcu

Autor :  mar 19, 2019

Kulturni centar Vršac u saradnji sa Bibliotekom grada Beograda organizuje dokumentarnu izložbu „Bio jednom jedan laf – Dušan Radović”.

Izložba će biti otvorena u četvrtak, 21. marta u 12h, u velikoj galeriji Kulturnog centra Vršac.

Na izložbi će biti izloženo oko 40 panoa koji prate život i rad Dušana Radovića, kao i 30-tak manjih panoa na kojima su ispisane neke od njegovih mudrih misli i aforizmima.

Izložba Biblioteke grada Beograda „Bio jednom jedan laf – Dušan Radović” deo je istoimenog projekta realizovanog 2014. godine, s ciljem da se serijom međusobno povezanih programa na visokokvalitetan, inovativan i dostojanstven način obeleži trideset godina od smrti jednog od najvećih srpskih pesnika. Projekat je podržan od strane Ministrastva kulture i informisanja Republike Srbije. Projekat se sastojao iz nekoliko celina i podrazumevao je organizaciju okruglog stola na kojem su izlagali eminentni književnici, književni kritičari, intelektualaci, savremenici i saradnici Duška Radovića, potom, štampanje zbornika radova nastalih na osnovu izlaganja na okruglom stolu, te izradu kulturološko-dokumentarne izložbe o životu i stvaralaštvu velikana naše književnosti i kulture, Dušku Radoviću.

Autori izložbe „Bio jednom jedan laf – Dušan Radović” su Olga Krasić Marjanović, Vladislava Ivković Marković i Violeta Đorđević. Dizajn izložbe: Snežana Rajković. Izložba je prvi put svečano otvorena 12. novembra 2014. godine u Galeriji Atrijum Biblioteke grada Beograda. Priliku i zadovoljstvo da pogledaju izložbu, do sada, imali su žitelji trideset gradova u Srbiji.

Na izložbi će govoriti autorke projekta Violeta Đorđević i Vladislava - Sara Ivković Marković. Izložba će moći da se pogleda do 29. marta.

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Error: No articles to display