Dani slovenačkog filma u Vršcu

Dani slovenačkog filma u Vršcu

Autor :  dec 10, 2018

Vršac je jedan od gradova u Srbiji u kome će narednih dana biti održani Dani slovenačkog filma.

Posetioci u Vršcu će od utorka 11. decembra do četvrtka  14. decembra u zgradi Kulturnog centra Vršac (Sterjina 62) imati priliku da pogledaju tri dugometražna i tri kratka dokumentarna i igrana filma novije slovenačke produkcije. Projekcije svih filmova su besplatne za posetioce.

Na reviji filmova u vršačkom Kulturnom centru naćiće se i film Cankar, reditelja Amira Muratovića, pobednički film na Festivalu slovenačkog filma u Portorožu. Ovaj film, posvećen znamenitom slovenačkom književniku i narodnom tribunu Ivanu Cankaru, biće 11. decembra premijerno prikazan u Beogradu i u Ljubljani na RTV Slovenija, jer je to dan obeležavanja 100-godišnjice njegove smrti (11.12.1918).

Više informacija o predstojećem festivalu, kao i filmovima i rediteljima, možete pronaći u dokumentu u prilogu. Uz to šaljem i program za Vršac, kao i prateće fotografije.

Dane slovenačkog filma organizuje Društvo Slovenaca Sava iz Beograda,  aosim Vršca biće održani i u Beogradu, Pančevu, Novom Sadu i Nišu.

Manifestacija će srpskom gledalištu otvoriti pogled ka temama i motivima prepoznatljivim u obe bivše jugoslovenske republike. 

 

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Error: No articles to display