Izložba selfija "Delimo naše nasleđe" sutra u Vršcu

Izložba selfija "Delimo naše nasleđe" sutra u Vršcu

Autor :  dec 06, 2018

EU info centar i Kulturni centar Vršac, predstavljaju prvu izložbu selfi fotografija o kulturnom nasleđu u Srbiji. Izložba će biti otvorena u petak 7. decembra u 12 h u maloj galeriji Kulturnog centra Vršac, a otvoriće je predstavnica EU info centra Marina Grnja Klaić.

 Na izložbi će biti predstavljeno 20 najoriginalnijih selfija nastalih na putovanjima takmičara po Evropi. Moći će da se pogleda do 14. decembra.

 

Izložba je deo obeležavanja Evropske godine kulturnog nasleđa, a selfiji su nastali kao rezultat nagradnog foto-konkursa "Delimo kulturno nasleđe" koji je trajao 16. aprila – 21. maja 2018. godine. Budući da je fotografisanje pametnim telefonima i pravljenje selfija u digitalnom vremenu neizbežno, svrha takmičenja bila je upotreba selfi-manije u promovisanju mesta srpske i evropske kulturne baštine kroz fotografiju.

 

Ove godine Evropska unija, pod sloganom „Naše nasleđe: gde prošlost susreće budućnost”, obeležava Evropsku godinu kulturnog nasleđa. Tokom 2018. godine, širom Evrope organizovani su mnogobrojni događaji i manifestacije, i pokrenuta serija inicijativa, čiji je cilj da ohrabri građane da otkriju šta je to kulturno nasleđe njihovih gradova, regiona, zemalja i same Evrope.

Pod istim sloganom, Delegacija EU u Srbiji i EU info mreža (EU info centar Beograd i EU info kutci u Nišu i Novom Sadu) organizuju kampanju promocije kulturnog nasleđa koja traje tokom čitave godine. Više od 40 događaja u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Novom Pazaru i drugim gradovima biće organizovano tokom kampanje čiji je cilj da se mesta od značaja za kulturno nasleđe približe građanima, pojača svest o zajedničkom kulturnom nasleđu i ojača osećaj pripadnosti zajedničkom evropskom prostoru.

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije