U Vršcu održana promocija knjige "Duševna bolest nije zarazna"

U Vršcu održana promocija knjige "Duševna bolest nije zarazna"

Autor :  nov 16, 2018

Najnovija knjiga u izdanju Udruženja "Leonardo" Vršac pod nazivom "Duševna bolest nije zarazna" autorke prof. Miroslave Kućančanin, pšredstavljena je Vrščanima Gradskom muzeju.

U ovoj knjizi autorka je sažela istorijske podatke stvaranja jedinstvenog pozorišta u Srbiji „Prozor" koje radi više od 12 godina i to veoma uspešno i poznato je u zemlji i van nje.

Gledaoci su videli i kratak film o ovom pozorištu kako bi imali bolji uvid u temu ove knjige. Nove tendencije lečenja , antistigma program, primenjene su u praksi kao terapija koja je prikazana u knjizi. 

-  Da je komedija kao vrsta terapije zaista delotvorna i lekovita dokazala sam u praksi tokom svih ovih godina uspešnog rada sa svojim glumcima sada su ovde sa nama na promociji i mogu da kažu kako se osećaju. kasžu da su preporođeni, izjavila je autorka prof. Miroslava Kućančanin, osnivač i režiser pozorišta "Prozor".

Promociju su organizovali SPB "Dr Slavoljub bakalović" i  Udruženje "Duševna oaza".

Pored autorke,  o knjizi su govorili direktor psihijatrijske bolnice dr Tatjana Voskresenski, direktor Gerontološkog centra Vršac Anđelija Kručičanin i Đurica Popov sekretar Udruženja duševna oaza" koji je odradio grafički dizajn za ovu knjigu.

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije