Na Festivalu muzičkih društava Vojvodine - zlatna plaketa pripala je "Nančićima" za kompletno izvedeni program

Na Festivalu muzičkih društava Vojvodine - zlatna plaketa pripala je "Nančićima" za kompletno izvedeni program

Autor :  okt 22, 2018

Gradsko kulturno-umetničko društvo "Laza Nančić – Vršački vinogradi", ponovili su uspeh sa prethodna dva Festivala i okitili se, po treći put, zlatnim odličjem na 55.Festivalu muzičkih društava Vojvodine.

Festival je održan u Rumi, , a u jakoj  konkurenciji, među petnaest najboljih Kulturno-umetničkih društava iz cele Vojvodine, zlatna plaketa pripala je "Nančićima" za kompletno izvedeni program – igre Skopske Crne Gore, igre iz Banata, izvorna pesma u izvođenju vokalnog soliste Natalije Rosić i muzički splet velikog Narodnog orkestra.

Nagrada, koju su članovi GKUD "Laza Nančić – Vršački vinogradi" osvojili, rezultat je neiscrpne energije, volje, ljubavi prema narodnoj kulturi i tradiciji, i kontinuiranog i kvalitetnog  rada.

Takođe, veoma je važno istaći da su za ovakav status Društva zaslužni i predsednik društva Pavle Vlahović, umetnički direktor Vladimir Bošković i Upravni odbor društva koji se trudi da omoguće što bolje uslove za nesmetani rad i napredak - igrača, pevača i muzičara.

Članovi GKUD "Laza Nančić – Vršački vinogradi" ,pomenutim uspehom, ostvarili su plasman na Republičku smotru folklornog stvaralaštva  koja će se održati 8. i 9. decembra 2018. u Čačku.

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Error: No articles to display