Pijanista Aleksandar Sinčuk gostuje u Vršcu

Pijanista Aleksandar Sinčuk gostuje u Vršcu

Autor :  okt 03, 2018

Pijanistički koncert Aleksandra Sinčuka u Vršcu, zakazan je za četvrtak 4.oktobar od 20.30h, u Kongresno-muzičkoj dvorani Centra Milenijum.

- Ovaj izuzetni pijanista, autentični predstavnik sjajne ruske pijanističke škole. Pozivamo sve sugrađane da prisustvuju e ovom nesvakidašnjem muzičkom događaju, kažu za portal eVršac u vršačkoj Muzičkoj školi "Josif Marinković" koja je koordinator koncerta.

Koncert se organizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva za kulturu i informisanje Republike Srbije, a osim u Vršcu pijanistički koncert  Aleksandra Sinčuka održaće  se i u  Kragujevcu i Subotici.

Aleksandar Sinčuk, mladi ruski pijanista, nastupiće u Kongesno-muzičkoj dvorani Centra Millennium u četvrtak 04. oktobra sa početkom u 20:30h. 

Biografija: Diplomirao je na Moskovskom konzervatorijumu „Čajkovski“, a danas nastupa širom sveta u najvećim koncertnim dvoranama: Rusije, Ukrajine, Bugarske, Španije, Francuske, Italije, Portugalije, Sjedinjenih Država, Izraela, Austrije, Nemačke, Velike Britanije, Danske, Luksemburga, Švajcarske, Maroka, Turske, Japana, Južne Koreje. Aleksandar Sinčuk je laureat brojnih međunarodnih takmičenja, među kojima se posebno ističu „Sergej Rahmanjinov“ (Moskva, 2008) i „Vladimir Horovic“ (Kijev, 2012). U njegovom pijanističkom opusu izdvaja se nastup u „Karnegi Holu“ koji je prethodio dvomesečnom gostovanju u Sjedinjenim Državama kada je izveo trideset četiri koncerta sa Državnim moskovskim simfonijskim radio orkestrom.

Ulaz na koncert je slobodan.

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Error: No articles to display